Internationale

Spaghete cu gamberetti si sofran

Publicat: 13 sept. 2011

Ingrediente:

250 gr spaghete
300 gr gamberetti
50 ml smantana
un dovlecel
1 legatura de patrunjel
o ceapa medie
un plic de sofran
sare
piper

Mod de preparare:

Se pun la fiert spaghetele in apa sarata si se fierb dupa indicatiile de pe cutie. Dovlecelul se taie a „julienne”. Se oparesc gamberetti. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei de masline. Dupa ce a devenit trasparenta, se adauga dovlecelul si se amesteca bine. Dupa circa 3 minute se adauga si gamberetti. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se adauga sofranul. Se amesteca bine, apoi se adauga smantana si patrunjelul taiat marunt. La urma se potriveste de sare si piper.
Sosul rezultat se amesteca bine cu spaghetele fierte, se asaza in farfurie si se decoreaza cu un pic de patrunjel.

sursa articol: http://www.bucataras.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro



loading...

Adauga un comentariu