Paste

Spaghete cu sos si piept de pui

Publicat: 10 mai 2011

Ingrediente: 400-500 gr. spaghete 300 gr. piept de pui 100 ml. ulei 1 ceapa (50-60 gr.) 4 linguri bulion de tomate 1 lingura pasta de ardei sau 1 ardei gras taiat foarte fin sau mixat sau 1 lingura boia de ardei dulce 1 paharel (50ml.) otet de mere 2 linguri de zahar 2 linguri de faina sare si piper dupa gust 1/2 lingurita cimbru pisat fin 2 frunze de menta Preparare: Spaghetele se pregatesc dupa indicatiile de pe ambalaj. Pieptul de pui se toaca foarte fin. Jumatate din cantitatea de ulei se infierbanta si se caleste usor piptul de pui. Uleiul trebuie sa fie foarte fierbinte atunci cand adaugam carnea pentru a permite caramelizarea rapida. Se adauga apoi bulionul de tomate si apoi pasta de ardei. In lipsa pastei de ardei, vom cali usor intr-o lingura de ulei ardeiul sau boiaua, avand grija in cazul celei din urma sa o stingem imediat cu putina apa pentru a nu deveni amara. Se adauga restul ingredientelor si se fierbe cam 20 de minute. Se adauga faina desfacuta in putina apa si se continua fierberea inca 5 minute. Se potriveste gustul. Se obtine un sos foarte gustos cu o culoare intensa deosebit de placuta. Se serveste separat sau impreuna cu spaghetele. Cine doreste poate adauga si putin usturoi si/sau ulei de masline.



loading...

Adauga un comentariu