Actualitate

Spagile de la Spitalul Parhon luate la puricat astazi de judecatorii bucuresteni. DNA a inceput urmarirea penala

Publicat: 02 nov. 2015
1

@ Medicul Adrian Covic, fostul director de la Spitalul Parhon, a apelat la justitia bucuresteana pentru a scapa de belele @ Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva lui Covic pentru luare de mita

Incriminat de Agentia Nationala de Integritate dupa finalizarea unui numar de 3 rapoarte de evaluare in care se preciza ca Adrian Covic s-a aflat in incompatibilitate, conflict de interese si a dobandit nejustificat o buna parte din avere, fostul manager de la Spitalul Parhon spera sa-i convinga astazi pe judecatorii bucuresteni sa-i intinda o mana de ajutor pentru a mai scapa de belelele. Covic a contestat la Curtea de Apel Bucuresti raportul finalizat de Agentia Nationala de Integritate (ANI), in care se arata ca medicul de la Spitalul Parhon s-a aflat in conflict de interese.

Judecarea acestui dosar a demarat in luna iunie 2015, iar astazi ar putea avea loc un ultim termen pentru unele dezbateri pe fond. ANI a constatat ca, Adrian Covic s-a aflat in conflict de interese, deoarece, incepand cu anul 2006, in calitate de director la Spitalul Parhon, a semnat cu firmele Fresensius Medical Care Romania si Fresenius Nefrocare Romania un numar de 114 contracte comerciale si 27 acte aditionale in valoare de 1.190.000 euro si ulterior, atat el, cat si sotia si mama sa au fost „recompensati” de cele doua societati comerciale. Astfel, dupa ce Covic, in calitate de manager, incheia contracte prin care firmele din grupul Fresenius se asigurau ca incasau de la stat milioanele de euro, aceleasi societati plateau familiei managerului niste bani „pe acte”. De altfel, aceste „compensatii” financiare obtinute de familia Covic fac obiectul dosarului penal 73/p/2012, instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie- Serviciul Teritorial Iasi. In acest dosar, in urma cu circa un an, procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Adrian Covic, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese.

Citeste si: EXCLUSIV! DNA arunca o bomba printre medici. Averile unor directori de spital au fost puse sub sechestru – FOTO, VIDEO

Pe langa banii incasati de la firmele din grupul Fresenius, procurorii ancheteaza si sumele incasate de Adrian Covic de la compania germana B.Braun. Ca si Fresenius, B.Braun a lucrat la Parhon tot prin intermediul unor companii subsidiare, printre care Avitum SRL. In perioada 1.02.2010-13.07.2010, SC Avitum SRL i-a platit lui Covic, nici mai mult, nici mai putin decat 103.114 lei, in baza unui asa-zis contract de prestari servicii incheiat intre cele doua parti. In baza unui alt contract de „servicii de consultanta”, incheiat de Covic cu aceiasi firma, Avitum SRL, reprezentata de directorul Gheorghe Bulat, fostul manager de la Parhon a incasat, in perioada 6.08.2010 – 6.07.2012, suma de 635.755 lei. De asemenea, in data de 29.06.2011, prin intermediul Fundatiei Salvati Rinichiul, condusa de Maria Covic (mama lui Adrian Covic), fostul director de la Parhon a primit de la Avitum suma de 8.000 lei. B.Braun a incasat miliarde de lei de la Spitalul Parhon in perioada in care spitalul era condus de Adrian Covic si Carmen Volovat. SC B.Braun Medical SRL, o alta subsidiara din grup, a incheiat, in perioada 7.08.2009-3.05.2012, nici mai mult, nici mai putin decat 70 de contracte si acte aditionale cu Spitalul Parhon. Procurorii considera, de asemenea, ca banii primiti de familia Covic de la B.Braun si subsidiarele sale reprezinta spagile pe care au trebuit sa le remita aceste companii pentru a obtine contracte cu Spitalul Parhon.

Comentarii
  • Principala “belea” juridiciara a lui Adrian Covic este mama lui (Maricica) care n-a gasit alt doctor mai bun decit Adrian de condus clinica, ca si cum toti fostii studenti si doctori eminenti care au pasit pe la Parhon erau niste ageamii; numai Adrian “stralucea” in achizitionarea spagilor si putea duce opera de furt ca in codru regizata de mamica, spre sfidarea tuturor “prostilor’’ mai destepti decit Adrian. Justitie bucuresteana, fa-ti datoria !

Adauga un comentariu