Actualitate

Spaima autoritatilor iesene a iesit din puscarie si porneste din nou razboiul – FOTO

Publicat: 31 iul. 2013
1

@ In urma cu 7 ani, oriunde se ducea in judet, strangea in jurul sau sute de tarani nemultumiti, gata sa porneasca o rascoala @ In anul 2006, a intrat in puscarie deoarece l-a injunghiat, chiar in biroul sau, pe directorul Agentiei Domeniilor Statului, Barna Tanczos @ Alecu Chitaru a iesit recent din puscarie si si-a deschis la Cotnari, la marginea drumului national care leaga Targu Frumos de Harlau, un „Birou anticoruptie si antifrauda”

Un personaj controversat! Poate ca este persoana care, in ultimii ani, a dat cea mai multa bataie de cap autoritatilor iesene, de la primari pana la jandarmi, politisti, procurori, prefecti, deoarece este tot timpul pus pe scandal. Chiar daca a stat 6 ani la puscarie pentru ca l-a injughiat, in biroul sau, pe seful Agentiei Domeniilor Statului, Barna Tanczos, Alecu Chitaru pare sa se fi incarcat cu forte proaspete care sa-l ajute, dupa cum spune, in continuarea bataliilor incepute inainte de a fi privat de libertate.

Daca ar fi sa-l credem pe cuvant, Alecu Chitaru este un Robin Hood modern al romanilor, care sustine ca lupta sa faca dreptate taranilor, in special celor care nu si-au recuperat inca terenurile confiscate de regimul comunist. Daca luam insa in calcul numai cazierul sau judiciar, Alecu Chitaru nu este decat un escroc care profita de naivitatea taranilor, pentru a-si face imagine si a castiga poate niste bani. De altfel, este de notorietate ca actiunile sale de acum 7 ani, cand reusea sa adune in orice loc din judet sute de tarani si bloca pana si Drumul European, erau sustinute financiar de fostul patronat al Vinia SA, care se folosea de Chitaru pentru a face necazuri concurentei.

Chitaru a iesit recent din puscarie si si-a deschis la Cotnari, la marginea drumului national care leaga Targu Frumos de Harlau, un „Birou anticoruptie si antifrauda”. Desi a deschis biroul numai de vreo doua saptamani, sustine ca a primit deja in audienta zeci de tarani, care se plang de faptul ca, din cauza unor abuzuri ale autoritatilor, nu au obtinut titluri de proprietate pe terenurile pe care le revendica. „Ma cauta oamenii in fiecare zi. Pana acum am inregistrat 487 de plangeri. Am calculat pana acum ca taranilor din judetul Iasi li s-a adus un prejudiciu de 70 de milioane de euro, prin lipsa de folosinta a terenurilor”, a spus Alecu Chitaru.

Eliberat conditionat

Dupa ce l-a injunghiat pe Barna Tanczos, Chitaru a fost condamnat la 9 ani de inchisoare pentru tentativa de omor. Nu si-a ispasit intreaga pedeapsa, fiind eliberat conditionat. Prin urmare, cea mai mica incalcare a legii, cum ar fi si cea de instigare la revolta sau de blocare a unui drum national, i-ar putea fi fatala, fiind usor de bagat din nou la zdup. Chitaru ar mai avea de executat circa 1.000 de zile de inchisoare. „Am iesit de la inchisoare, dar eu nu am fost acolo pentru talharii sau infractiuni economice. Relu Fenechiu si fostul prefect Radu Prisacaru se duc la puscarie pentru infractiuni economice. Am iesit de la puscarie, dar nu am de gand sa incalc legea. Eu strang petitii de la oameni si le trimit la DNA Bucuresti. Culeg informatii de la cetateni si le pun la dispozitia institutiilor statului”, a mai spus Alecu Chitaru. In urma cu 7-8 ani, Alecu Chitaru a reusit sa provoace mai multe revolte locale in comune precum Bals, Cotnari, Podu Iloaiei, Ruginoasa, orasul Targu Frumos, reusind sa convinga grupuri de tarani sa-l urmeze. Bineinteles, taranii nu stiau insa ca acesta era sponsorizat de anumite societati comerciale, care il plateau sa faca scandal. Asta nu inseamna ca printre taranii revoltati nu se aflau si oameni care au fost victimele abuzurilor autoritatilor. O parte din aceste cazuri au fost semnalate si de cotidianul BUNA ZIUA IASI. De exemplu, am aratat in mai multe randuri ca cetatenii din orasul Targu Frumos si comunele limitrofe nu si-au primit terenurile din cauza abuzurilor fostului secretar al primariei, Mihai Tucan.

Istoria lui Alecu

Potrivit unor surse, Alecu Chitaru s-a nascut in comuna Corbasca, din judetul Bacau. Dupa ce si-a terminat studiile, a lucrat ca gestionar la cooperativele de productie si intreprinderile agricole din comuna Paunesti, judetul Vrancea. S-a tinut insa de ilegalitati, a fost acuzat de delapidare, fals in inscrisuri si bagat la racoare. Dupa 1990, a fugit in Anglia si s-a casatorit cu o localnica instarita. Femeia a murit, iar Chitaru i-a mostenit averea. A venit in Romania, unde a trait o buna perioada de timp din banii pe care-i obtinuse in Regatul Unit. De altfel, in acea perioada, Chitaru facea donatii de miliarde catre spitale si dadea ajutoare financiare si alimentare saracilor din municipiu si din comune. Inainte sa fie incarcerat pentru injunghierea directorului ADS, s-a mutat in comuna Cotnari. De altfel, aici a si candidat la primarie. A fost la un pas de a obtine fotoliul de primar al comunei Cotnari, pierzand alegerile doar la cateva voturi diferenta fata de fostul primar, Vasile Cretu.

Comentarii
  • Da Corbasca exact se cunoaste, orice miscare si in una si in alta asa ca
    Problema trebuie sa aflatii cine il sustine unele cunosc tot.Asa ca;
    Baga Alecu tinta ce o urmaresti tu sia pus sacii in caruta, orice efort este inutil .Omul viseaza cai verzi pe pereti.

  • Alecu , acest ***** bonom de Bacău , nu e băiat rău , problema lui e ca e dus cu capul . A fost băgat la înaintate de Babusanu fostul măhar de la Vinia pentru a lua cat mai mult pământ de la tarani astfel ca Vinia sa poată comercializa produse de Bucium cu emblema de Cotnari . Aici e marele ghesaft , război între Babusanu si Deleanu si victima nea Alecu . Stai cuminte coane Ale ule ca ai sa putrezesti prin pușcărie .

  • il cunosc pe acest om,este ok din toate punctele de vedere,este un bun samaritean.vrajeala maxima tot ce se scrie rau despre el,pt presa

  • daca autoritatile siar face treaba ar disparea multi hoti din cotnari, toti sunt niste venetici sustinuti de persoane influente

  • eu nu am auzit sa fi făcut vreun rau nimănui, care este problema că îi învaţă pe oameni ce sa facă ca să-şi recapete proprietatea?!

  • va fi interesant daca va reusi sa zdrobeasca mafia compusa din: deleanu, carja, primar, viceprimar si consilieri locali, preoti, sefi de politie, procurori, judecatori deputati si senatori , oare va rezista .

Adauga un comentariu