Actualitate

Spaima autoritatilor iesene, implicata intr-o poveste uluitoare de santaj

Publicat: 27 feb. 2014
1

@ Acest individ a bagat spaima in reprezentantii autoritatilor iesene, dupa ce a fost condamnat la noua ani de inchisoare pentru ca a incercat sa-l ucida pe fostul sef ADS @ Procurorii ieseni au clasat un dosar in care Alecu Chitaru a sustinut ca a fost amenintat si santajat de un cetatean ucrainean

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au finalizat, zilele trecute, un dosar in care Alecu Chitaru figureaza ca parte vatamata. Este ceva cu totul neobisnuit, avand in vedere ca ieseanul ajuns celebru dupa ce a pozat intr-un haiduc si a incercat sa-l omoare pe fostul sef de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) aparea ca suspect prin dosare, nu ca parte vatamata.

In vara anului 2013, Alecu Chitaru a depus o plangere prin care a anuntat ca este amenintat si santajat de un individ, care a sunat de pe un telefon cu numar din Ucraina. „Esti bine? Ai nevoie de ceva? Intreaba boss-ul de tine”, l-ar fi amenintat barbatul care l-a sunat. Speriat ca ar putea sa i se intample ceva rau, Alecu Chitaru a depus plangere la Parchet pentru a fi aparat si protejat de autoritatile statului. Procurorii au inceput cercetarile, insa nu au reusit sa afle mare lucru. „Dosarul a fost clasat, deoarece s-a stabilit ca nu se poate vorbi despre provocarea unei temeri”, a declarat procurorul Adina Bocai, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Pe de alta parte, aceiasi procurori l-au avut pe Chitaru suspect intr-un alt dosar. De data asta a fost anchetat pentru ca ar fi exercitat fara drept profesia de avocat. Reclamatia vine din partea angajatilor din Primaria Cotnari. Primaria reclama ca Alecu Chitaru si-a infiintat un Birou Anticoruptie si Antifrauda. Acolo ar fi acordat consultanta juridica in mai multe dosare de retrocedare ale taranilor din zona Cotnari. Acesta ii incuraja pe oameni sa depuna tot felul de plangeri, multe dintre ele nefondate. „Din cercetari a rezultat ca Alecu Chitaru reprezenta cu procura notariala 76 de cetateni si, într-o baraca neracordata la utilitati, discuta cu acestia, nu desfasura activitati de consiliere juridica”, a precizat reprezentantul Parchetului de pe langa Curtea de Apel. Chitaru a recunoscut ca a pus un panou pe care a scris si el ce l-a taiat capul, dar a crezut ca acest lucru nu are niciun efect juridic. Si in acest dosar, procurorii au dispus clasarea.

Adauga un comentariu