News Flash:

Spaima firmelor de repartitoare

25 Octombrie 2007
2210 Vizualizari | 5 Comentarii
• Pentru a evita situatile de anul trecut, in care locatarii care si-au montat repartitoare de costuri au ajuns sa plateasca sume neconforme cu consumul real de energie termica, conducerea SC CET Iasi SA a luat o serie de masuri prin care sa oblige firmele de profil sa respecte conditiile stabilite de lege
Conducerea SC CET Iasi SA a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) si firmele care comercializeaza repartitoare de costuri in municipiul Iasi sa respecte reglementarile in vigoare, astfel incat sa se evite situatiile din anii anteriori, cand locatarii care si-au montat repartitoare de costuri au ajuns sa plateasca sume neconforme cu consumul real de energie termica. De asemenea, sefii termocentralei iesene se plang ca inca din anul 2004, de cand a inceput montarea repartitoarelor de costuri, firmele care comercializeaza si instaleaza astfel de aparate nu respecta conditiile tehnice minime de montaj, citire si de prezentare a calculului consumului de energie termica. In acest fel se aduc prejudicii insemnate la o parte din locatarii care si-au montat repartitoare de costuri, iar acest lucru a condus la o nemultumire generala in municipiul Iasi si la creearea unor inechitati, in sensul ca in acelasi imobil s-au platit sume nereale in comparatie cu energia termica folosita pentru incalzire intr-o luna de referinta. Neregulile semnalate de conducerea termocentralei iesene constau in neavizarea solutiei tehnice de catre furnizorul de energie termica, neechilibrarea hidraulica a instalatiei de incalzire dupa contorul de energie termica. Metodologia de calcul utilizata de fiecare firma in parte este diferita, desi legea stabileste clar ca energia termica se repartizeaza proportional cu suprafata locuibila intr-un condominiu. S-au montat repartitoare de costuri in imobile in care sunt doar 3 sau 4 apartamente ce sunt racordate la sistemul centralizat, restul fiind debransate, si nu s-a tinut cont de cedarea de energie termica prin conductele izolate din condominiu. Avand in vedere aceste lucruri, conducerea SC CET Iasi SA a hotarat sa comunice cantitatile de agent termic pentru fiecare scara sau bloc, numai la blocurile unde sunt incheiate conventii individuale de plata sau urmeaza a fi incheiate odata cu montarea repartitoarelor de costuri. "Am luat aceste decizii pentru a evita situatiile de anul trecut, in care locatarii care si-au montat repartitoare de costuri au ajuns sa plateasca sume neconforme cu consumul real de energie termica", a declarat Didi Melinte, directorul SC CET Iasi SA.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

CORVIN  | #21094
AM SCRIS !!!! DE CE M-ATI STERS????
O voce  | #21095
Dorim ca legea sa fie respoectata.Avem repartitoare pentru energia termica si trebuie sa se ia in consideratie acest lucru.Nemultumirea aparuta s-a datorat in primul rand folosirii incorecte a acestor repartitoare.Repartitoarele nu reduc de la sine energia consumata.Exista posibilitatea sa reglezi consumul de energie.Asa ca cei care au facut economie au platit mai putin.Cred ca exista nemultumiri la nivelul conducerii CET privind incasarile,dar asta este legea ,se plateste ce se inregistreaza la repartitoare.Intelegeti fratilor ca a trecut vremea cand aveai sau nu aveai caldura plateai.Asa a iesit si vorba ca am platit si frigul nu numai caldura.
prometeu  | #21096
In acest moment la ANRSC se discuta cu reprezentantii asociatiilor de proprietari din toate zonele tarii un nou regulament pentru repartitoare de costuri.
Acest regulament este in dezbatere publica si este postat pe saitul ANRSC, din cate stiu se fac eforturi pentru ca acest regulament sa fie adoptat si aplicat inca din aceasta iarna.
Atat timp cat nu exista o comisie care sa monitorizeze acest serviciu la nivel de municipiu formata din reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, cet-ufet si firme care monteaza aceste repartitoare, discutii vor fi in continuare si costuri ridicate deoarece se arunca vina de la unu la altul si cel care pierde este cetateanul si asociatia iar adevaratii vinovati vor sta in umbra jubiland si manipuland opinia publica.
Nemultumitii  | #21097
Firmele care monteaza si administreaza repartitoare sa respecte legea nu sa faca calcule fiecare firma dupa bunul plac si repartizarea costurilor pentru energia termica sa o faca in cardasie cu administratorul si presedintele asociatiei de locatari fara sa tina cont de factura de la CET.Exemplu cazul blocului X8 din P-ta Voievozilor la care s-a tras o teapa in ultima luna de furnizare a caldurii ( martie 2007) de 8 milioane lei - factura CET= 30 milioane lei ; lista de plata = 38 mil lei. Nici lunile anterioare nu au fost scutite de "tepe" dar cu sume mai mici.Cred ca din astfel de "tepe " au sedii luxoase si solicitarile pentru discutii si lamuriri isi permit sa le poarte numai la interfon.(SC Servito).
Frigurosul  | #21098
Mai fratilor...dar de obligativitatea ca fiecare detinator de centrala de apartament sa plateasca o cota parte din consumul inregistrat pe gigacalorimetru nu scrie nimeni in ziare...probabil ca mai importante sunt pentru domnii ziaristi articolele cu Cioaca si Becali !!!
Domnilor...grofii astia cu centrale tac ca porcii in popusoi si beneficiaza de caldura pe care o platesc iobagii cu repartitoare !!! O IARNA CAT MAI CALDUROASA VA DORESC !!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1595 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012970 (s)