Garnituri

Spanac gratinat

Publicat: 01 apr. 2011

Ingrediente:

– 0,6 kg spanac
– 4 catei de usturoi
– 2 cepe tocate
– 250 g telemea rasa
nucsoara
– sare, piper
– 2 cutii de rosii decojite, cubulete
busuioc (de preferinta verde)
cascaval
– 120 g sunca sau bacon

Mod de preparare:

– caliti ceapa si 2 catei de usturoi in putin unt, adaugati spanacul si branza telemea si gatiti 2 minute, amestecand continuu. Inchideti focul si asezonati cu piper si nucsoara.
– amestecati rosiile cu piper, 2 catei de usturoi si frunze de busuic tocate, dati un clocot.
– taiati sunca felii subtiri si rumeniti-o intr-o tigaie antiaderenta, fara nici un adaos de ulei.
– intr-un vas termorezistent, uns cu unt, asezati spanacul, apoi rosiile, sunca si la sfarsit acoperiti cu cascaval ras, sau felii, in asa fel incat sa acoperiti toata compozitia. Dati la cuptorul incalzit la foc mediu spre mare, ca la orice gratin.
– cand cascavalul s-a rumenit si s-a topit, e gata.



loading...

Adauga un comentariu