Internationale

Spanakopita

Publicat: 10 iun. 2011
2

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
50 g unt topit
ulei de masline

Pentru umplutura:

1 ceapa, tocata marunt si calita in 2 linguri de ulei de masline
350 g spanac spalat bine de tot, oparit in apa sarata cateva minute, scurs si tocat marunt
350 g feta sau o telemea mai grasa, sfaramata
praf de nucsoara
sare
piper proaspat macinat
1 legatura mica de patrunjel
1 legatura de marar
1 mana de seminte de pin
2 oua
2 linguri de zeama de lamaie
seminte de susan alb si negru

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele pentru umplutura si se asambleaza placintele dupa cum urmeaza:
Se intinde o foaie de placinta, se unge cu amestecul de unt si ulei de masline, se pune o foaie deasupra, se unge bine si aceasta. Se asaza 3-4 linguri de umplutura la un capat al foii, pe latura mica, lasand cam 5-6 cm liberi spre margine. Se impaturesc cele 2 laturi lungi ale foilor peste umplutura, astfel incat sa rezulte un dreptughi lung, care are umplutura la un capat.
Se unge din nou cu unt si apoi, incepand de la un capat, se impatureste placinta pe diagonala, astfel incat sa rezulte un triunghi. La final se puna placintele in tava, se presara susan alb si negru si se coc la 180 grade timp de 15-20 de minute, pana se fac aurii.

sursa articol: http://delly.garbo.ro/
sursa fotografie: http://www.petitchef.ro




Adauga un comentariu