Coronavirus

Spania ascunde numărul real al cazurilor COVID-19? Câți spanioli au murit din cauza coronavirusului

Publicat: 27 iul. 2020
ALT=
Spania ascunde numărul real al cazurilor COVID-19? Câți spanioli au murit din cauza coronavirusului

Spania ascunde numărul real al bolnavilor Covid-19! Potrivit unei investigații realizată de spaniolii de la El Pais, numărul persoanelor decedate din cauza coronavirus, în Spania, ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanţul oficial. Potrivit datelor oficiale, în Spania au murit din cauza infectării cu COVID-19 28.432 de morţi.

Jurnalisții spanioli susțin că în bilanţul oficial al deceselor comunicat de guvernul de la Madrid sunt trecute doar persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus. În datele oficiale nu apar şi cazurile suspecte care nu au fost niciodată testate.

Anunțarea unui număr mai mic de cazuri decât sunt în realitate nu se întâmplă doar în Spania. În mai multe state au apărut acuzații că a fost diminuat numărul real al îmbolnăvirilor din cauza coronavirus. Presa din mai multe țări a avertizat că au fost subestimate numărul deceselor, dar și al bolnavilor infectați din lipsa unei testări masive la nivelul populației.

Spania ascunde numărul real al cazurilor Covid-19: Diferență de peste 15.000 de decese!

Potrivit publicaţiei El Pais, pornind de la statisticile regiunilor spaniole ce cuprind atât cazurile confirmate de infectare, cât şi cele suspecte, s-a ajuns la un total de 44.868 de decese, în comparație cu cele 28.432 de decese anunțate de guvernul de la Madrid. În această situație, Spania ar ar fi a două ţară europeană cu cele mai multe victime, după Marea Britanie.

De menționat și faptul că în luna iunie, spre exemplu, în Spania, numărul total al deceselor a fost cu 43.945 mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea nu se menționează câte dintre acestea ar putea fi atribuite pandemiei.

Oficial, în Spania au fost raportate 28.432 de decese de la începutul pandemiei și peste 319.500 de persoane au fost infectate cu COVID-19, la o populație totală de 46 de milioane de locuitori.

Marea Britanie impune carantina pentru toți călătorii care vin din Spania

Marea Britanie impune carantina pentru toți călătorii care vin din Spania. Decizia se aplică începând de azi noapte, de când toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit din Spania trebui să intre în carantină timp de 14 zile pentru a se asigura că nu răspândesc coronavirusul, a anunţat guvernul Scoţiei.

„Spania va fi eliminată de pe lista ţărilor exceptate de la cerinţele de carantinare din cauza unui număr crescut de cazuri de coronavirus (COVID-19) în ultimele zile”, spune guvernul Scoţiei.

Reprezentanții Guvernului Scoției susțin că atât Irlanda de Nord, cât și Țara Galilor și Anglia au luat aceeași decizie în privința celor care sossec în Marea Britanie din Spania.

„Decizia, asumată şi de administraţiile descentralizate din Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, precum şi de guvernul Regatului Unit, a fost luată pentru a reduce riscul transmiterii virusului prin cei care călătoresc din Spania”, a adăugat acesta.

Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord şi-au stabilit fiecare propriile politici privind COVID-19, dar respectă reguli similare în majoritatea cazurilor.

Reacție dură de la Madrid

Spania a reacționat dur după ce Marea Britanie a anunțat că impune izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din această țară. Decizia autorităților de la Londra este de natură să afecteze turismul din Spania, întrucât mulți cetățeni britanici preferau să-și petreacă vacanțele în această țară.

Guvernul de la Madrid susține că Spania este o țară sigură.

„Spania este o ţară sigură. La fel ca alte ţări europene, Spania are noi focare. Nu este ceva neobişnuit. Cel mai important este că Spania depune mari eforturi pentru a controla focarele”, a declarat ministrul spaniol de externe, Arancha Gonzalez Laya.

A doua destinaţie turistică mondială după Franţa, Spania speră să poată atrage suficienţi turişti, mai ales germani şi britanici, pentru a salva ce se mai poate din acest sezon estival.

 

Adauga un comentariu