Info Turism

Spania îşi redeschide graniţele pentru turiştii străini începând cu 1 iulie

Publicat: 26 mai 2020
Spania îşi redeschide graniţele
promenada barcelona

Spania, una dintre cele mai afectate tari de pandemia de Coronavirus, a anunţat că îşi redeschide graniţele pentru turiştii străini începând cu data de 1 iulie. Autorităţile de la Madrid garantează că turiştii care vor intra în ţara începând cu data de 1 iulie nu vor fi plasaţi în carantină. Chiar dacă la prima vedere este o veste foarte bună, marile companii de turism sunt sceptice că se mai poate salva ceva din sezonul estival 2020.

Spania îşi redeschide graniţele

Spania, a doua cea mai vizitată ţară din lume de către turiştii străini, trece prim momente dificile, la fel ca majoritatea naţiunilor afectate de noul Coronavirus. Alături de Italia, Spania este una dintre cele mai afectate tari din lume de pandemia de Coronavirus, autorităţile de aici impunând unele dintre cele mai drastice măsuri de restricţie din Europa. Mergând pe principiul „ce a fost mai rău a trecut”, oficialii de la Madrid au anunţat unele măsuri de relaxare, una dintre acestea fiind şi deshiderea graniţelor pentru turiştii străini începând cu 1 iulie.

„După cum ştiţi, Spania primeşte peste 80 de milioane de vizitatori pe an. Anunţ că, din iulie, Spania se va redeschide pentru turism în condiţii de siguranţă. De asemenea, turiştii străini pot începe să îşi planifice vacanţă în ţara noastră. Spania are nevoie de turism, iar turismul are nevoie de siguranţă. Vom garanta că turiştii nu vor prezenta niciun risc şi nici nu vor aduce niciun risc pentru ţara noastră”, a spus Sanchez.

„Ce a fost mai rău a trecut”

Şi ministrul de Externe, Arancha Gonzalez Laya, prin intermediul unei reţele de socializare, a ţinut să transmită că turismul din Spania va fi reluat la începutul lunii iulie.

”Ce a fost mai rău a trecut. În iulie vom deschide treptat Spania pentru turiştii străini, vor ridica măsură carantinei, vom asigura standarde înalte de siguranţă. Abia aşteptam să vă primim”, a scris ministrul de Externe Arancha Gonzalez Laya pe Twitter, folosind emoji cu bikini, ochelari de soare şi o valiză.

La fel ca majoritatea ţărilor mediteraneene, care fac profit uriaş din turism, turismul din Spania reprezentând peste 12% din PIB-ul ţării, şi industria turistică de aici a fost a ajuns pe margine prăpastiei datorită restricţiilor impuse de pandemia globală de Coronavirus. Forţa de muncă din această ţară este destul de afectată, în sectorul turistic din Spania, muncind aproximativ o jumătate de milion de oameni.

În Madrid şi Barcelona s-au deschis terasele restaurantelor şi barurilor

După aproape zece săptămâni grele de izolare, ieri autorităţile spaniole au trecut la primele măsuri de relaxare. Astfel, Madridul şi Barcelona, cele mai mari aglomerări urbane din ţară, în celasi timp şi cele mai afectate oraşe de pandemia de Coronavirus, au trecut la o primă fază de relaxare. S-au deschis barurile şi restaurantele, precum şi terasele, însă la jumătate de capacitate. De asemenea, sunt permise, începând de luni, adunările mai mari de 10 persoane.

Chiar dacă oamenii se bucura de măsurile de relaxare, care le permit să se plimbe în aer liber sau chiar să iasă la o terasă, proprietarii unităţilor comerciale sunt pesimişti, în sensul că analizează dacă este profitabil să deschidă barurile şi restaurantele doar pentru o mână de oameni.

”Este complicat, nu vom putea să salvăm sezonul turistic dacă nu vor veni suficient de mulţi turişti străini”, a spus Alfonso Gomez, proprietar de restaurant din Barcelona.

Adauga un comentariu