Sport

Spania vine la Cluj-Napoca, fara Rafa Nadal! Lotul stabilit de Conchita Martinez pentru Cupa Davis

Publicat: 07 iul. 2016
1

Tenismenii Roberto Bautista-Agut, Feliciano Lopez, Pablo Carreno-Busta si Marc Lopez au fost nominalizati de Conchita Martinez, capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Spaniei, în lotul pentru meciul cu România, programat în perioada 15-17 iulie, la Cluj-Napoca, în turul al doilea al Grupei valorice 1 a zonei Europa-Africa a competitiei.

Roberto Bautista-Agut (28 ani) ocupa locul 15 în clasamentul ATP la simplu, având 5 meciuri în Cupa Davis (2 victorii si 3 înfrângeri). Feliciano Lopez (34 ani) se afla pe locul 21 mondial la simplu si 17 la dublu, el adunând 12 meciuri în Cupa Davis la simplu (4 victorii si 8 înfrângeri) si 16 la dublu (8 victorii si 8 înfrângeri). Pablo Carreno-Busta (25 ani) se afla pe pozitia a 46-a la simplu si pe locul 60 la dublu, jucând 8 meciuri pentru Spania în Cupa Davis, fara a obtine vreo victorie. Marc Lopez (34 ani) se afla pe locul 18 în clasamentul ATP de dublu, iar în 9 meciuri disputate în Cupa Davis a înregistrat 4 victorii si 5 înfrângeri (3-5 la dublu).

Întâlnirea dintre România si Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.
Spania conduce cu 2-1 în meciurile directe cu România, ultimul duel având loc în 1975, când ibericii s-au impus cu scorul de 3-2.

„Nu avem alt obiectiv decât acela de a recupera anul acesta locul nostru în Grupa Mondiala a Cupei Davis si am mare încredere în acesti jucatori în partida cu românii. Stim ca meciurile sustinute în deplasare sunt mereu complicate, dar Roberto, Feliciano, Pablo si Marc, pe lânga entuziasm si angajament, au dovedit ca au si calitate”, a declarat Conchita Martínez, citata de site-ul federatiei spaniole de resort.

Selectionata spaniola se va deplasa duminica la Cluj-Napoca. „Vom munci toata saptamâna pentru a ne adapta la conditiile suprafetei din România (hard- n.r.) si ne vom pregati pentru o echipa periculoasa, cu jucatori care au experienta internationala”, a mai spus fosta mare jucatoare de tenis.

Câstigatoarea dintre România si Spania se va califica la barajul pentru accederea în Grupa Mondiala a Cupei Davis. Spania a fost cap de serie si nu a jucat în primul tur al Grupei valorice 1 a zonei Europa-Africa, în timp ce România a dispus cu 4-1 de Slovenia, meci jucat în martie, la Arad.

Adauga un comentariu