Local

Spargeri de mașini, cu minori implicați, la Iași! Doi indivizi ar fi fost ajutați de un minor să fure bunuri

Publicat: 29 mart. 2022
barbat care incearca sa deschida portbagajul unei masini
Trei indivizi au furat lucruri de valoare dintr-o maşină

Spargeri de mașini, cu minori implicați, la Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dat sentinţa într-un caz de furt dintr-o mașină și i-au condamnat pe Iulian Todică și pe Traian Paul Scutelnicu la 2 ani, 4 luni și 15 zile de închisoare, respectiv 2 ani de închisoare, iar pe minorul I.M.S. l-au lăsat în libertate, aplicându-i măsura educativă a asistării zilnice, pentru un interval de 5 luni.

Trei persoane au fost condamnate recent de judecătorii ieşeni pentru furt calificat, complicitate la furt calificat și complicitate la furt. Iulian Todică a fost condamnat la 2 ani, 4 luni și 15 zile de închisoare, Traian Paul Scutelnicu – la 2 ani de închisoare, iar minorului I.M.S. i-a fost aplicată asistarea zilnică pentru o perioadă de 5 luni. Cei 3 ar fi spart două mașini în timpul nopții, iar din ele au furat bani și truse de scule electrice. Reporterii BZI au prezentat anterior și alte cazuri de furturi din mașini din mașini ce implică minori.

masini parcate
Incidentul s-ar fi petrecut într-o parcare din Iași, pe timp de noapte

Spargeri de mașini, cu minori implicați, la Iași!

un geam spart
Unul dintre autori, păzit de cei doi complici, s-a folosit de o șurubelniță ca să spargă unul dintre geamurile mașinii

Un minor și doi bărbați au fost acuzați că au intrat cu forța într-o mașină ca să sustragă lucruri de valoare, pentru ca, mai apoi, să le vândă. Bunurile furate de cei 3 ar fi fost în valoare de 10.000 de lei, bunuri pe care victima a reușit să le recupereze.

„În noaptea de 27 noiembrie 2020, în jurul orei 1:00, inculpatul Iulian Todică, cu ajutorul unei șurubelnițe, a spart geamul dreapta de la ușa portbagajului autoturismului marca Opel Vivaro şi a pătruns în interior, de unde a sustras 3 cutii de scule electrice și de mână. În tot acest timp, inculpații Traian Paul Scutelnicu și I.M.S. au asigurat zona pentru ca inculpatul Iulian Todică să nu fie surprins în activitatea infracțională, după care l-au ajutat pe acesta să transporte bunurile de la locul comiterii faptei și, ulterior, să le valorifice, împărțind suma de bani obținută”, au precizat magistraţii.

 o persoana mascata care se uita inauntrul unei masini
Bărbații sunt bănuiți că, în aceeași seară, ar fi spart și o a doua mașină, din care au furat 150 de lei

Ieșenii au fost găsiți vinovați

o persoana incatusata
Cei 3 ieşeni au fost pedepsiţi de judecători

Cei 3 mai sunt acuzați că, în aceeași seară, au mai spart o mașină marca Dacia, din care au luat o sumă de bani. „Inculpații au sustras suma de aproximativ 150 de lei dintr-un autoturism marca Dacia, faptă care face obiectul unui alt dosar penal. Ulterior, fiind nemulțumiți de suma sustrasă, în jurul orei 5:00, inculpații au revenit pentru a sustrage bunurile din autoturismul persoanei vătămate”, au constatat magistrații.

Cu privire la furtul din Dacia încă nu a fost emisă o soluție, dosarul fiind în curs de desfășurare. Ieșenii și-au recunoscut faptele și au fost pedepsiți în primă instanță. Astfel, Iulian Todică a fost condamnat recent la 2 ani, 4 luni și 15 zile de închisoare, Traian Paul Scutelnicu – 2 ani de închisoare, iar minorul I.M.S. trebuie să respecte măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni.

Cotidianul BZI a prezentat în edițiile anterioare un alt caz în care au fost distruse mașini. Recent, a fost rezolvat un caz de spargeri de mașini cu minori la Iași.
Adauga un comentariu