Local

Spargeri de mașini și furturi, în centrul Iașului! Motivul invocat de făptaș: era în depresie după ce l-a părăsit soția

Publicat: 05 iul. 2022
o persoana care incearca sa sparga o masina
Un bărbat din Iași a fost condamnat pentru furt calificat după ce ar pătruns cu forța în două mașini pentru a fura diverse bunuri

Angelin Florea se va duce la pușcărie după ce a fost pedepsit de judecători pentru furturi în centrul Iașului. Întrebat de magistrați despre motivul faptelor sale ilegale, acesta a oferit un motiv halucinant: bărbatul ar fi furat din cauza supărării că l-a părăsit soția.

Un individ a fost condamnat recent la 1 an și 6 luni de închisoare, după ce ar fi comis mai multe furturi în centrul Iașului. Ieșeanul a fost acuzat că ar fi spart două mașini pentru a fura bunuri și bani din interiorul acestora.

Bărbatul nu a pus ochii doar pe cele două autoturisme, ci și pe o ladă frigorifică cu alimente ce aparținea unei societăți comerciale, din care ar fi furat cu altă ocazie. Judecătorii au decis să îl „lecuiască” pe ieșean de acest „viciu”, pedepsindu-l cu închisoarea.

parcare in fata Prefecturii Iasi
Individul ar fi pus ochii pe două mașini parcate în fața Prefecturii Iași

Spargeri și furturi în centrul Iașului, surprinse de camerele de supraveghere

o lada frigorifica cu alimente
Cu altă ocazie, ieșeanul a spart și o ladă frigorifică, din care a sustras produse în valoare de 600 de lei

Angelin Florea a fost pedepsit recent de judecătorii ieșeni pentru furt calificat. Bărbatul a fost acuzat că, în mai multe rânduri, s-a dus noaptea la furat în municipiul Iași. Primele fapte de care a fost învinuit s-au petrecut pe 26 septembrie 2021, în parcarea din fața Prefecturii Iași. Toată operațiunea a fost surprinsă de camerele de luat vederi instalate în zonă.

„În jurul orei 00.30, inculpatul se plimba prin centru, fiind în apropierea Prefecturii Iași. Acesta a observat de la distanță două autoutilitare, una de culoare roșie și cealaltă de culoare albă, moment în care s-a gândit să sustragă bunuri din ele și s-a echipat cu o pereche de mănuși. S-a apropiat de cea de culoare albă, a scos o șurubelniță și a început să scoată chederul de la geamul mic al portierei stânga față. A răvășit bunurile din interior și a observat suma de 125 de lei pe care a sustras-o și a pus-o în borsetă. Fiind nemulțumit de suma sustrasă, s-a apropiat de a doua autoutilitară, de culoare roșu. Astfel, a scos cu șurubelnița chederul de la portiera dreapta față, după care a scos geamul. A început să caute din nou sume de bani la parasolare și în torpedou, fără a găsi nimic, motiv pentru care a ieșit din autoutilitară”, au precizat magistrații de la Judecătoria Iași.

Cu altă ocazie, pe data de 13 octombrie 2021, Angelin Florea s-ar fi folosit din nou de metodele sale de spargere pentru a avea acces la o ladă frigorifică plină cu alimente. Acesta ar fi furat din interior produse, provocând un prejudiciu în valoare de 600 de lei.

un barbat cu fata in palme
Bărbatul a declarat că a furat după ce a fost părăsit de soție și a rămas fără locul de muncă

Angelin Florea, trimis la pușcărie

 interiorul unui penitenciar
Individul se duce la închisoare, fiind condamnat pentru fapte similare în trecut

Întrebat despre motivul pentru care a comis aceste fapte, Angelin Florea le-a spus judecătorilor că problemele personale l-au împins să facă acest gest, fiind părăsit de soție și lăsat fără copil. Din această cauză, a lipsit de la muncă și a fost dat afară, rămânând fără surse de venit.

„Instanţa concluzionează că, neavând o sursă licită de venituri, inculpatul a înţeles să săvârşească infracţiuni contra patrimoniului pentru a-și asigura sumele de bani necesare propriilor nevoi. De asemenea, se poate observa că inculpatul nu se află la primul contact cu legea penală, având mai multe condamnări pentru comiterea unor infracțiuni împotriva patrimoniului persoanei, fiind astfel atenționat în mod oficial asupra limitelor impuse de legea penală în cazul atingerilor aduse patrimoniului altora. Deşi inculpatul a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii și a executat pedepsele aplicate în mediul penitenciar, această împrejurare nu a avut vreo consecință favorabilă asupra mentalității acestuia și a modului în care a înțeles să se raporteze la valorile protejate de legea penală”, concluzionează judecătorii.

Luând în considerare faptul că ieșeanul nu s-a îndreptat nici după ce a fost pedepsit anterior pentru fapte similare, judecătorii au decis să îl izoleze de societate, fiind condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare. Rămâne de văzut dacă bărbatul acuzat că a comis furturi în centrul Iașului va face sau nu apel împotriva soluției date de prima instanță.
Comentarii
Adauga un comentariu