Local

Spațiu comercial de pe Bulevardul Independenței scos la vânzare din cauza datoriilor

Publicat: 23 feb. 2022
Spațiu comercial de pe Bulevardul Independenței scos la vânzare din cauza datoriilor
Executorii vând un spațiu ultracentral din Municipiul Iași

Un spațiu comercial din zona centrală a Iașului va fi scos la vânzare de executorii judecătorești. Vânzarea va fi organizată la cererea creditoarei BRD. Procedura este programată la mijlocul lunii Martie 2022

Executorii judecătorești din Iași încearcă să valorifice un spațiu comercial din zona centrală. Licitația a mai fost organizată și în anul 2021, dar nu s-au prezentat ofertanți. Este vorba despre un spațiu comercial situat pe Bulevardul Independenței, nr. 9, bloc D1, parter. Procedura este programată pe data de 16 Martie 2022.

”Îi invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la locul fixat, având asupra lor acte de identitate, cu mențiunea că termenul-limită pentru depunerea ofertei de cumpărare, însoțită de dovada consemnării-cauțiunii reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, este ziua premergătoare licitației. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Plata debitului de către debitor până la termenul de vânzare duce la sistarea vânzării imobilului, percepându-se cheltuieli de urmărire, ce cad în seama debitorului”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Cătălin Răzvan Chiriac.

Executorii au anunțat și valorificarea proprietății lui Traian Pricop, fost patron la firma de pază și protecție FGM.

Spațiul comercial de pe Bulevardul Independenței costă 100.000 de euro

Spațiul comercial de pe Bulevardul Independenței are o suprafață de 35,49 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire al licitației de 519.134 de lei, adică 100.000 de euro. Rezultă că un metru pătrat a fost evaluat la aproape 3.000 de euro. Licitația este organizată la cererea creditoarei BRD, care are de recuperat creanțe de la Elena și Cristian Macovei. Cei doi au contractat un împrumut în 2007, dar pe care nu l-au mai achitat. Direct de la proprietari, în zona centrală, spațiile comerciale se vând și cu 4.000 de euro/mp. Chiriile variază între 25 și 30 de euro/metru pătrat. Executorii au scos la vânzare și un apartament de pe Bulevardul Primăverii.

Totodată, în cursul acestei zile este programată procedura pentru vânzarea proprietății ce îi aparține lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie, patronată de afaceristul Ioan Pârău. Prețul de pornire este de 2.063.366 de lei, aproape 400.000 de euro. Vila cu regimul de înălțime de D+P+1+M este situată pe strada Ioan Petru Culianu, chiar în proximitatea halelor Totalgaz.

Executorii au anunțat vânzarea unei proprietăți din comuna Miroslava

Executorii judecătorești din Iași au organizat și alte licitații pentru valorificarea bunurilor ce aparțin debitorilor. Recent, aceștia au anunțat o procedură pentru vânzarea proprietății unei anumite Ramona Monica Baciu. Este vorba despre un teren de 550 mp și o vilă de 120 mp, situate în satul Brătuleni, comuna Miroslava, județul Iași. Imobilul este compus la parter din bucătărie, dressing, baie, în timp ce mansarda este compusă din 3 dormitoare, la care se adaugă un balcon de 1,05 mp.

Licitația este organizată la cererea creditoarei ING Bank. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire al procedurii de 445.400 de lei, aproape 90.000 de euro. În ceea ce privește vânzarea spațiului comercial de pe Bulevardul Independenței, rămâne de văzut dacă vor fi depuse oferte.
Adauga un comentariu