News Flash:

Special pentru barbati: berea si chinurile facerii

24 Aprilie 2010
4199 Vizualizari | 0 Comentarii
Una dintre cele mai fidele si iubitoare partenere pentru barbati este nimeni alta decat berea. Zecile de litri ingurgitati cu placere de masculi in fiecare saptamana din aceasta licoare reprezinta un simplu act de relaxare si de euforie pentru cei mai multi barbati. Dar, in cele ce urmeaza, special pentru barbatii iubitori ai licorii din hamei si malt, iata cum se prepara berea!!! Ingredientele berii pot fi enumerate, foarte simplu: apa, malt, hamei si drojdie de bere. Materia prima a berii este maltul, nimic altceva decat orz încoltit prin înmuiere. Dar putini stiu care este drumul boabelor de orz pana ajung “licoarea sufletului”, asa cum a fost numita berea. Hameiul da gust amar berii Dupa încoltire, urmeaza uscarea si separarea bobului de partea încoltita. Se mai adauga si hameiul, care e responsabil de gustul amarui al berii. Nici o picatura de bere însa nu ajunge savuroasa decat daca contine si drojdie de bere. Aceasta e un organism viu, de nelipsit. Fiecare companie, ca si fabrica de bere Bergenbier din Ploiesti, pe care noi am vizitat- o, detine o “colectie” de drojdii de bere. Pasul 1 Maturarea si filtrarea Toate etapele din procesul de fabricatie sunt monitorizate prin intermediul computerelor Maturarea este etapa de definitivare a gustului si a aromei. In timpul filtrarii se elimina toate celulele de drojdie si se ajusteaza culoarea si gustul amarui, astfel încat, la final, berea e limpede si gata pentru îmbuteliere si, bineînteles, pentru consum. Pasul 2 Fierberea Hameiul e depozitat în containere imense, apoi preluat într-o serie de vase din aluminiu, unde începe procesul de fabricatie a berii In vasele imense din aluminiu se obtine o solutie numita must, din combinarea apei cu maltul, îmbogatita cu hamei. Mustul este fiert si apoi “însamantat” cu drojdia de bere. Urmeaza fermentatia mustului, în timpul careia se formeaza alcoolul, precum si compusii care dau gustul si aroma (care mai tarziu intra într-un proces de filtrare, în care se recupereaza drojdia). Pasul 3 Cum se bea? Specialistii în domeniu au stabilit ca un adevarat ritual trebuie urmat pentru a savura o bere asa cum se cuvine: se foloseste un pahar curat si racit. Berea se varsa la un unghi de 45 de grade în pahar, care e coborat încet pentru a permite formarea gulerului de spuma, gros de doua degete. Cu ajutorul unui cutit se îndeparteaza spuma în exces care ar putea sa curga din pahar. A scazut consumul din cauza crizei Criza economica s-a simtit si în consumul de bere. In 2009, romanii au consumat aceasta bautura cu 13% mai putin fata de 2008. Potrivit Asociatiei Berarii Romaniei, în 2009, consumul pe cap de locuitor a scazut la 81 de litri pe an, fata de 2008, cand un roman a consumat 93 de litri pe an. In ceea ce priveste vanzarile pe sortimente de ambalaj, romanii prefera în continuare berea la pet. Sursa: www.libertatea.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019083 (s)