Evenimente culturale

Spectacol in memoria lui Dumitru Lupu. Ce a scris sotia pe mormantul compozitorului

Publicat: 19 dec. 2018
3

Ileana Sipoteanu, Gabriel Dorobantu si Daniel Iordachioaie vor canta marti, 18 decembrie, de la ora 18.00, la Cercul Militar National, in memoria lui Dumitru Lupu, compozitorul care ne-a parasit in iulie 2017. Sotia i-a gravat pe piatra funerara un mare slagar.

Compozitorul de muzica usoara Dumitru Lupu, decedat la 65 de ani din cauza unui stop cardiac, va fi comemorat marti, de la ora 18.00, in cadrul unui spectacol organizat la Cercul Militar National. Cu acest prilej, vor sustine recitaluri sotia lui, Ileana Sipoteanu, Gabriel Dorobantu si Daniel Iordachioaie, care vor interpreta slagare ale raposatului compozitor.

De altfel, pe crucea de pe mormantul compozitorului, pe partea din fata, Ileana Sipoteanu a inserat cea mai cunoscuta si iubita melodie a acestuia, „Hai, vino iar in gara noastra mica”, pusa in valoare de Gabriel Dorobantu cu vocea lui inconfundabila.

Dumitru Lupu a murit in bratele fiicei, de ziua sotiei

Dumitru Lupu a murit in bratele fiicei lui, pe 22 iulie 2017, chiar de ziua de nastere a sotiei lui, Ileana Sipoteanu. El a fost ingropat chiar in ziua in care s-a casatorit cu prima sotie, Viorela Filip. „Ii stiu parcursul ca artist, de la inceputuri si pana in anul 1992, cand soarta nu ne-a mai vrut impreuna. Am fost casatoriti 16 ani. Data de 24 iulie 1976 a fost ziua nuntii noastre, la Cazinoul din Eforie Sud. Destinul  a vrut ca el sa-si incheie viata de ziua de nastere a sotiei sale, Ileana Sipoteanu, si sa coboare in pamant pe 24 iulie 2017, la Constanta, in ziua in care ne-am casatorit. E ca si cum s-a inchis cercul”, povestea ea, cu vocea stinsa de durere.

Adauga un comentariu