Local

Spectacol inedit in centrul Iasului la Festivalul International al Muzicii mecanice – FOTO, VIDEO

Publicat: 14 sept. 2014

Iesenii au putut admira in acest weekend un spectacol inedit in centrul orasului. Un eveniment unic in tara, organizat la Iasi, Festivalul International al Muzicii Mecanice le-a dat ocazia iesenilor sa faca o calatorie muzicala in timp. Sambata dimineata, pe strada Alexandru Lapusneanu si duminica seara in Gradina Palas, iesenii i-au putut intalni pe flasnetarii din Germania, Franta, Cehia, Elvetia si Romania, care, cu ajutorul instrumentelor din secolul XIX, au readus la viata muzica mecanica.

Click aici pentru a vedea o galerie foto, video de la festival.

Festivalul este organizat de Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu, din cadrul Complexului Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi, în parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura (DJC), Palas, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi, respectiv Centrele Culturale German si Francez, Colegiul National de Arta Octav Bancila si Asociatia Cristofor, ajungand anul acesta la cea de-a treia editie.

Pe langa muzica inedita a flasnetelor, iesenii au mai putut participa in weekend si la un workshop si un spectacol de animatie sustinut de trupa The Sky. Cei de la Palatul Copiilor Iasi au programat un spectacol de street-dance, iar Corul academic Gavriil Muzicescu de la Filarmonica de Stat „Moldova” Iasi a sustinut un concert in Gradina Palas, sambata, de la ora 19.00, care a adunat sute de spectatori.loading...

Comentarii
  • Ei isi pot castiga cinstit banii … noi de ce nu putem ??? … Am vazut si in Praga , Dresda sau Viena .. la noi se vrea doar … HOTIE ??? Merci beaucoup , chers parisiens !

Adauga un comentariu