Eveniment-Social

Spectacol teatral in turneu, pe scena Teatrului National din Iasi

Publicat: 05 oct. 2017
Pe 13 si 14 octombrie, de la ora 19.30, iesenii sunt invitati la un spectacol in turneu intitulat „Societate cu raspundere limitata”. Evenimentul va avea loc in Sala Uzina cu Teatru a Teatrului National din Iasi (TNI).
Biletele pot fi procurate de la Agentia Teatrala (tel. 0232 255 999) sau online de pe www.eventim.ro. 
Despre realitatile noastre, de obicei diferite, cu motive diferite, relatari diferite, perspective tot diferite si despre un mic consens. Care este inteles total diferit.
Spectacolul propune patru fire narative principale, independente unul de celalalt, care dau nastere la mai multe variante posibile. Fiecare radacina este o adaptare libera a textului „Vizita batranei doamne” de Friedrich Dürrenmatt, care pune in prim plan felul in care un colectiv gestioneaza o criza morala amanata timp de decenii.
Pe scurt, [S.R.L] ofera o viziune in detaliu asupra modului in care interactiunea oamenilor in momente critice poate sa duca la bifurcatii in perceptiile si valorile morale fundamentale ce stau la baza societatii. Pe principiul bulgarelui de zapada, relatia dintre cauza si efect adanceste criza si conflictul, ducand astfel la un moment zero al responsabilitatii individuale.
In aceeasi situatie va fi si publicul, fiind nevoit sa faca niste alegeri care vor determina ce spectacol va vedea in seara respectiva. Astfel, [S.R.L] devine o punte intre tematica celor patru texte si publicul spectator: la fel ca cetatenii orasului Gullen, spectatorii vor trebui sa cada de acord asupra actiunii lor ca grup. Experienta [S.R.L] devine un exercitiu de tip democratie directa, amintind celor prezenti cat de usor este diluata responsabilitatea individuala atunci cand faci parte dintr-o multime.
[S.R.L] devine astfel o joaca de-a realitatea. Povestea unei crime, surprinsa intr-un reportaj, reprodus apoi intr-un documentar, se impleteste armonios cu un discurs transmedia ce inglobeaza video si realitate virtuala 360. Totul intr-un spectacol de teatru. De partea cui e dreptatea? Exista un adevar unic? Cat de importante sunt alegerile noastre si cat de liber este intr-adevar liberul arbitru? Toate aceste perspective diferite dau nastere la realitati care se completeaza sau se exclud.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit