Eveniment-Social

Spectaculos! Cei mai frumosi caini din Iasi au defilat pe covorul rosu din fata Palatului Culturii – FOTO,VIDEO

Publicat: 06 iun. 2016

Intâlnire spectaculoasa în fata Palatului Culturii. Zeci de persoane si-au plimbat in lesa animalele de companie, spre admiratia spectatorilor. Bucuria copiilor a fost fara margini, posesorii de animale lasându-i sa se joace cu patrupedele. Pet Event este o actiune complexa si atinge a cincea editie anul acesta. Are mai multe obiective, printre care prezentarea de produse din domeniul veterinar, aducerea laolalta a medicilor veterinari cu detinatorii necuvântatoarelor, organizarea de concursuri pentru animalute si nu in ultimul rând promovarea adoptiei câinilor si pisicilor fara stapân.

Concursurile la care s-au putut înscrie doritorii, on-line sau la fata locului, au fost „Cel mai frumos animalut prezent la eveniment”, „Cel mai popular animalut prezent la eveniment„, „Pista ispitelor”, „Best Outfit”, „Ia loc sau iesi din joc!”, „Traseul de obstacole”, „Cea mai frumoasã poveste Catel-Stapân”, „Maratonul culcatului”, „Sincronizare in dans”, „Cel mai interesant truc”. De asemenea, a fost initiat si on-line, pe reteaua de socializare Facebook, un concurs de fotografie unde câstigãtorul va fi desemnat în functie de numarul de aprecieri. În programul evenimentului a mai fost si expozitia de ciobanesti mioritici din Moldova.

La eveniment au fost instalate 2 corturi din partea organizatiilor de voluntariat „Un suflet pentru fiecare” si a grupului de voluntari independenti Meow, de unde s-au putut face adoptii de câini si pisici. Ioana Gamen, organizatoarea evenimentului, a declarat ca si-ar dori sa poata gazdui aceasta manifestare intr-o sala din Iasi, unde sa nu mai depinda totul de capriciile vremii.

„Sunt economista de profesie, nu am legatura cu zona veterinara, absolut deloc, în schimb am catel si de aici ideea de Pet Event. Ideea mi-a venit acum 4 ani de zile, suntem la a cincea editie, in primul an am facut de 2 ori, o data în Palas si o datã in Iulius Mall. Fiind un eveniment nou pe piata, ni s-a cerut sa facem o a doua editie in acelasi an. E un eveniment nou, altceva decât cel de la Asociatia Chinologica, care este cu arbitri, noi am vrut sa facem pentru toata lumea, chiar si pentru cateii fara pedigree, cum e a mea, nu are pedigree. E un catel care nici nu stiu daca e rasa pura, încât de aici aceasta idee. Propunem sa dezvoltam proiectul, poate la anul vom aduce mai multi expozanti, din toata tara. E un lucru un pic mai greu, nu e o zona foarte prospera ca sa zic asa. Reusim destul de greu sa adunam sponsori, dar încercam sa ne descurcam cu ce adunam si ne straduim sa arate bine. Ne-am dori sa îl facem indoor, sa avem o locatie unde sa facem acest eveniment”, a declarat Ioana Gamen, organizatoarea evenimentului Pet Event descrie astfel initiativa sa.

Adauga un comentariu