Eveniment-Social

Spectaculos! Toți liceenii și studenții trebuie să vină la Universitatea Tehnică din Iași. Șansă unică pentru noua generație de hackeri „etici”

Publicat: 16 oct. 2020
Universitatea Tehnică
TUIAȘI susține primul concurs național de securitate cibernetică pentru elevi și studenți - "UNbreakable România"

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este partener în prima ediție a concursului național de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți „UNbreakable România”, organizat de către o companie specializată în securitate cibernetică, alături de o multinațională din zona telefoniei mobile și a Internetului. Competiția națională se va desfășura în perioada 16-18 octombrie 2020 și are ca scop propus educarea a ceea ce reprezentanții companiei numesc „o nouă generație de hackeri etici”

La prima ediție a concursului național de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți „UNbreakable România”, Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași este partener. Acesta este organizat de către o companie specializată în securitate cibernetică, alături de o multinațională din zona telefoniei mobile și a Internetului. Competiția națională se va desfășura în perioada 16-18 octombrie 2020 și are ca scop propus educarea a ceea ce reprezentanții companiei numesc „o nouă generație de hackeri etici„.

TUIAȘI contribuie la formarea de „o nouă generație de hackeri etici” care să poată să își dezvolte o carieră în securitate cibernetică

Tinerii înscriși în competiție vor avea posibilitatea de a rezolva exerciții de algoritmică, de apărare cibernetică, de răspuns la incidente și investigații informatice, de identificare și remediere a vulnerabilităților din sisteme IT într-un mediu controlat. Participarea la competiția „UNbreakable România” este individuală, iar înscrierea concurenților este gratuită, direct pe site-ul competiției, accesând link-ul https://unbreakable.ro/#eveniment. Vor fi premiați primii 3 cei mai buni participanți care vor înregistra cele mai bune punctaje în urma competiției. Premiile constau în gadgeturi în valoare totală de 750 de euro.

Universitatea Tehnică din Iași sprijină aceste tipuri de evenimente ce au ca rol popularizarea și crearea efervescenței în rândul elevilor și studenților pe un subiect foarte important pentru societate și economie

Conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea și comunicațiile digitale la TUIAȘI, a precizat că Universitatea Tehnică sprijină aceste tipuri de evenimente ce au ca rol popularizarea și crearea efervescenței în rândul elevilor și studenților pe un subiect foarte important pentru societate și economie.

„Securitatea cibernetică reprezintă un domeniu-cheie, cu implicații profunde asupra sistemelor financiare, de transport, guvernare, medicale și până la Internetul pe care îl accesează copiii noștri. Cu toate acestea, există o lipsă acută de specialiști. Aceasta problemă nu este nouă, dar s-a acutizat în ultimii 5-10 ani, odată cu creșterea atât a numărului, cât și a intensității atacurilor cibernetice”, a punctat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman.

„UNbreakable România” este potrivită în aceste momente tocmai pentru a atrage talente și pentru a crește interesul față de securitatea cibernetică

Aceasta a mai precizat și faptul că inițiativa „UNbreakable România” este potrivită în aceste momente tocmai pentru a atrage talente și pentru a crește interesul față de securitatea cibernetică, care este un subiect foarte complex, pe care mulți dintre cei care ar avea pregătirea sau talentul necesar nu îndrăznesc să îl abordeze.

„Împreună cu partenerii din industrie avem rolul de a crea contextul potrivit pentru a crește specialiști în acest domeniu, de a le deschide calea către o carieră de succes și de a răspunde astfel la criza cu care se confruntă securitatea cibernetică”, a completat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman.

Inițiativa „UNbreakable România” își propune să organizeze astfel de concursuri naționale periodic, pentru a motiva și a încuraja tot mai mulți tineri să se specializeze în acest domeniu de activitate. Competiția se va desfășura în prima fază la nivel național, urmând să fie organizate și evenimente locale sau regionale. În urma tuturor evenimentelor se vor face clasamente pe licee, universitați și județe.

Adauga un comentariu