Sport

Sperante mari la futsal! Programul complet al noului sezon pentru CSM Politehnica Iasi

Publicat: 17 aug. 2016
1

La sediul FR Fotbal a avut loc, Adunarea Generala a departamentului futsal (fotbal în sala) si tragerile la sorti pentru noul sezon competitional. Au fost de fata oameni importanti din conducerea FR Fotbal, precum presedintele Razvan Burleanu, managerul de dezvoltare Ciprian Paraschiv (fostul capitan al Politehnicii Iasi), Cristian Vornicu (reprezentantul echipelor de futsal în Comitetul Executiv al FR Fotbal), team-managerul echipelor nationale ale României, Valeriu Ionita, observatorul federal Radu Petre etc.

În sezonul viitor al Ligii I de futsal vor participa doar 11 echipe, deoarece nici o formatie din Liga a II-a, dintre cele care au reusit promovarea, nu au fondurile necesare pentru a putea evolua pe prima scena a futsalului din România.

În prima runda din Liga I (din 3-4-5 septembrie 2016), programul de jocuri arata astfel:

KSE Târgu Secuiesc (nr. 11 pe tabela Berger) – CS United Galati (2);
CS City’us Târgu Mures (10) – CS Muncitorul Resita (3);
CS Informatica Timisoara (9) – Autobergamo Deva (4);
Spicom Sfântu Gheorghe (8) – Dunarea Calarasi (5);
CSM Politehnica Iasi (7) – CFF Clujana Cluj-Napoca (6).
Va sta: ACS Odorheiu Secuiesc (1).

În celelalte etape din turul sezonului 2016-2017, echipa din Dealul Copoului, antrenata de Gabriel Dobre (principal) si Florin
Nichifor (secund), preparatorul fizic fiind Florin Trofin, va avea urmatorul program de jocuri:

Etapa a II-a: CSM Poli Iasi va sta.
Etapa a III-a: Spicom Sf. Gheorghe – CSM Poli Iasi;
Etapa a IV-a: CSM Poli Iasi – Informatica Timisoara;
Etapa a V-a: City’us Tg. Mures – CSM Poli Iasi;
Etapa a VI-a: CSM Poli Iasi – KSE Tg. Secuiesc;
Etapa a VII-a: ACS Odorheiu Secuiesc – CSM Poli Iasi;
Etapa a VIII-a: CSM Poli Iasi – CS United Galati;
Etapa a IX-a: CS Muncitorul Resita – CSM Poli Iasi;
Etapa a X-a: CSM Poli Iasi – Autobergamo Deva;
Etapa a XI-a: Dunarea Calarasi – CSM Poli Iasi.

În Liga a II-a de futsal vor evolua 10 echipe, care vor juca tur-retur, într-o singura serie. La Cupa României de futsal vor participa 21 echipe, 11 din Liga I si 10 din Liga a II-a. Echipele din Liga a II-a vor disputa un tur preliminar, iar câstigatoarele, cinci la numar, vor evolua în optimile de finala, alaturi de celelalte 11 formatii din Liga I.

În optimi vor fi si patru capi de serie, aceste echipe fiind City’us Tg. Mures, Informatica Timisoara, CS United Galati si Autobergamo Deva, deci primele patru clasate din Liga I în sezonul anterior. Va fi si turneul final de patru (FINAL FOUR) în Cupa României la futsal, dupa cum ne-a informat stefan Tudorache, directorul sportiv al CSM Poli Iasi, participant la întrunirea din Capitala.

Referitor la Campionatul National de tineret „Under 19”, acolo unde CSM Politehnica Iasi este campioana nationala en-titre, s-a mentionat ca echipele din Liga I au obligatia de a avea si formatii de tineret, alaturi de cele care se vor înscrie din Liga a II-a, pâna la data de 15 septembrie 2016.

Pâna la începerea noului sezon competitional, pentru echipa de seniori CSM Politehnica Iasi urmeaza participarea la turneul denumit „Memorialul Nicolae Rainea”, de la Galati, din 19 si 20 august, alaturi de CS United Galati, Dunarea Calarasi si FC Grand Pro Varna (Bulgaria, care va evolua în UEFA Futsal Cup).

În lotul echipei iesene, jucatorii Alexandru Pricop si Bogdan Botezatu sunt accidentati, noul venit la echipa antrenata de Gabriel Dobre si condusa de team-managerul Ionel Popa fiind Adrian Calugareanu, ultima data la CS Informatica Timisoara.

Adauga un comentariu