Educatie intima

Sperma rosie sau verde. Afla de ce isi schimba sperma culoarea

Publicat: 28 iun. 2011
7

Sperma normala are culoarea alb-galbuie iar consistenta difera la fiecare ejaculare. Uneori are un aspect mai cremos (de obicei dupa ejaculare), iar alteori este mult mai lichida. Sperma contine 90% apa si 10% materii solide, din care 8% sunt substante organice si restul saruri minerale. Chimic este formata din proteine, acid citric, fructoza, sodiu si cloride. De asemenea, contine si hormoni sexuali in doze mici precum: estrogeni si androgeni.

Ce semnifica sperma rosie
In cazul in care sperma ta are nuante roz, rosu sau maro este posibil ca un vas de sange sa se fi spart in prostata. Acest lucru se poate intampla in cazul unei ejaculari normale si, in termen de o zi sau doua, materialul seminal ar trebui sa revina la culoarea normala. In cazul in care sperma este colorata pentru mai mult de cateva zile, ar trebui sa mergi la doctor. Sangele persistent in materialul seminal poate rezulta in urma unor infectii, traume si, rareori, cancer.

Ce semnifica sperma galbena sau verde
Sperma care are o culoare pronuntata de galben sau verde poate indica o infectie, probabil din cauza unei boli cu transmitere sexuala numita gonoree. Mergi la medic pentru analizele necesare. Daca rezultatele indica gonoree, este obligatoriu sa urmezi un tratament cu antibiotice.

Adauga un comentariu