News Flash:

Spiroca SA se retrage de la Bursa

3 Octombrie 2006
3060 Vizualizari | 0 Comentarii
Titel Sinescu
• Una dintre firmele afaceristului Titel Sinescu, SC Spiroca SA, va fi retrasa de la tranzactionarea pe Bursa RASDAQ


Actionarii SC Spiroca SA Iasi au decis retragerea de la tranzactionare de la Bursa RASDAQ a firmei. In urma cu putin timp, actionarul principal, SC Iasicon SA Iasi, care detine 76,36 la suta din SC Spiroca SA Iasi, a decis sa inchida doua magazine, care functionau ca puncte de lucru, in zona Sala Sporturilor si Soseaua Pacurari. Actionarii care se vor retrage din firma vor primi 150 mii lei (15 RON) pe actiune. Suma cu care vor fi despagubiti actionarii a fost stabilita in urma raportului facut de SC Salina SRL, firma acreditata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. SC Spiroca SA a avut in cursul anului trecut jumatate din productia anului 2004. Conform bilantului anual, datele economice au fost salvate de unele vanzari de terenuri din patrimoniul SC Spiroca SA Iasi. Un alt capitol deficitar la unitatea economica este lipsa investitiilor.

Acest lucru a fost aratat si de cenzorii societatii comerciale, care au dat vina pentru rezultatele mai putin bune pe utilajele invechite. "In anul 2005, activitatea de productie s-a desfasurat oarecum cu dificultate din cauza utilajelor invechite, acumuland cheltuieli importante pe capitolul reparatii, ceea ce a dus la rezultate negative din activitatea de exploatare, iar ca proiect de investitii pentru anul 2006 avem in vedere achizitionarea unor utilaje moderne, in regim de leasing, pentru Statia de betoane, care reprezinta activitatea preponderenta", mentioneaza Titel Sinescu in Raportul Consiliului de Administratie, al carui presedinte este. Acesta se vede in postura de a apela la un credit de 2 miliarde lei (200 mii RON) pentru anul 2006 si anul 2007, pentru achizitia Statie Betoane, credit care va fi gajat cu activul Confectii Metalice si a terenului aferent, din Soseaua Tomesti - kilometrul 1, sediul societatii comerciale. Scaderea productiei a avut repercusiuni si asupra cifrei de afaceri a SC Spiroca SA Iasi, care a scazut anul trecut, fata de anul 2004, cu 9 la suta, de la 44 miliarde lei (4,4 milioane RON) la 39 miliarde lei (3,9 milioane RON). Mai mult, veniturile din vanzarea marfurilor au scazut cu 4 miliarde lei (400 mii RON), iar profitul nesemnificativ a fost obtinut din vanzarea unui teren al societatii comerciale. SC Spiroca SA Iasi este fosta Baza de Productie a Trustului de Constructii Industriale Iasi, infiintata in februarie 1999 prin desprinderea din aceasta. Obiectul de activitate al acesteia este producerea si comercializarea betoanelor si mortarelor si a altor produse pentru activitatea de constructii, respectiv constructii metalice, produse prefabricate din beton simplu si armat, fasonat si taiat armaturi.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014953 (s)