National

Spital din Romania, obligat sa plateasca daune uriase

Publicat: 12 ian. 2016

Spitalul Sfantul Ioan, obligat sa plateasca despagubiri pentru decesul unui bolnav. Decizia in premiera a fost luata de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti. Acum, unitatea medicala trebuie sa plateasca daune de 125.000 de euro. Pe de alta parte, medicii au fost achitati de Judecatoria Sectorului 4. Solutia a fost mentinuta si de Curtea de Apel pentru ca procurorii nu au contestat-o.

Gheorghe Florea a ajuns in urma cu 9 ani, in ajunul Craciunului, la Spitalul Sfantu Ioan din Capitala. Medicii de aici nu s-au ocupat asa cum ar fi trebuit de acesta. Mai exact, ei nu i-au asigurat necesarul de sange, iar acesta a murit la cateva zile de la internare. Initial, in plangerea familiei erau vizate si doua cadre medicale.

Cei doi medici au fost acuzati ca nu au respectat standardele comunitatii medicale si nici dispozitiile legale atunci cand l-au tratat pe Florea Gheorghe. In apararea lor, doctorii au sustinut ca era de datoria Institutului de transfuzie Sanguina sa asigure rezerva de sange.

Rudele pacientului au facut plangere penala, dar Judecatoria Sectorului 4 i-a achitat pe cei doi si nu le-a acordat despagubiri rudelor.

Decizia a fost contestata atat de familie, cat si de procurori, insa ulterior anchetatorii au retras apelul. Astfel, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut achitarea medicilor judecati pentru ucidere din culpa si au decis sa acorde despagubiri familiei. Spitalul Sfantu Ioan trebuie sa plateasca acum rudelor decedatului 125.000 de euro.loading...

Adauga un comentariu