Local

Spitalele ieșene sunt tot mai neîncăpătoare! Peste 60 de pacienți COVID-19 sunt internați, iar numărul acestora este în continuă creștere

Publicat: 20 aug. 2021
Clădirea Spitalului și oamenii care așteaptă să se vaccineze
Peste 60 de pacienți COVID-19 internați în spitalele ieșene

Rată de infectare tot mai crescută în județul Iași. Ieri erau ocupate peste 60 de paturi în spitalele suport COVID-19, iar medicii sunt în alertă, deoarece numărul acestora crește constant. Din numărul total de locuri ocupate de pacienții COVID-19, nouă erau ocupate în secțiile ATI

Spitalele ieșene suport COVID-19 sunt din ce în ce mai neîncăpătoare. Peste 60 de locuri erau ocupate, ieri, 19 august 2021. Specialiștii susțin că acest număr se va menține crescut încă o perioadă lungă de acum încolo. Din cele 66 de paturi ocupate de pacienți infecțati, nouă se află în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Acești pacienți care prezintă o formă severă a bolii se zbat între viață și moarte. Din nefericire, după 7 zile de internare în ATI, un ieșean de 49 de ani a pierdut lupta cu boala. Acesta era nevaccinat și prezenta alte afecțiuni cronice. Bărbatul suferea de diabet zaharat și hipertensiune arterială.

„Revin cu îndemnul adresat populației de a se vaccina, sprijinind astfel corpul medical în lupta împotriva pandemiei. Creșterea lentă, dar constantă a cazurilor COVID-19 ne-a determinat să începem demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon și zone destinate pacienților COVID-19 să fie mărit. În ultima perioadă suntem «asaltați» de pacienți infectați sau suspecți COVID-19. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este singurul spital care își desfășoară activitatea medicală îngrijind pacienți COVID și non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane și materiale deosebite. În următoarele luni, cu siguranță vom avea o creștere vizibilă a cazurilor. Le recomand în continuare tuturor vaccinarea și respectarea măsurilor de precauție”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Puțin peste 600 de ieșeni imunizați în doar 24 de ore

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri au fost efectuate 402.631 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 214.198 au fost vaccinate cu prima doză și 188.433 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Miercuri, 18 august 2021, au fost vaccinate 602 persoane. În ceea ce privește administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până ieri au fost efectuate 20.652 de vaccinări, 339 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 16 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.746 de cazuri cu persoane infectate pozitiv. Cel mai mare număr de infectări COVID-19 din județul Iași au fost confirmate pe data de 18 august 2021. Într-o singură zi au fost depistate 23 de noi cazuri. Din numărul total de cazuri, niciun pacient nu a fost depistat cu tulpina Delta.

Caravane mobile de vaccinare

Autoritățile ieșene organizează noi caravane mobile de imunizare împotriva COVID-19. Echipele mobile se vor afla de vineri, 20 august 2021, până duminică, 22 august 2021, în parcarea Iulius Mall. Serul administrat va fi Johnson & Johnson.

„Este nevoie în continuare de un număr mare de vaccinări, pentru a trece și peste acest val 4. Vom organiza în continuare caravane mobile de imunizare în locurile din municipiu, acolo unde am văzut că lucrurile au mers bine. Am observat că aceste echipe mobile chiar își fac treaba și au rezultate foarte bune. Primarul comunei Oțeleni ne-a rugat să organizăm o caravană de imunizare împotriva COVID-19 și la el în comună. Vom fi acolo sâmbătă și vom utiliza tot serul Johnson & Johnson. Reamintim că avem în continuare centrele de vaccinare fără programare cu Johnson & Johnson și Pfizer. În prezent, în toate celelalte centre cu programare, ieșenii se pot prezenta fără programare. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni mai repede la o viață normală”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

În prezent, în județul Iași funcționează 23 de centre de imunizare, unde se administrează toate dozele de vaccin împotriva COVID-19.

Adauga un comentariu