Titlurile zilei

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID contra cost! Iată cât costă

Publicat: 13 iul. 2020
Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID contracost
Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID contracost

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID-19 contra cost. Începând de luni, 13 iulie 2020, la Spitalul de Boli Infecţioase e vor efectua teste COVID-19. Acestea vor fi puse la dispoziţia oricărei persoane care doreşte să se testeze.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi efectuează teste COVID contra cost

Conform declaraţiilor făcute de prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, unitatea spitalicească va dispune de luni, 13 iulie 2020, la cerere, de efectuarea unor teste COVID-19. Conform aceluiaşi manager, testul va costa 290 de lei iar rezultatele vor veni în 24 de ore de la data la care au fost făcute.

” De astăzi, la Spitalul de Boli Infectioaase se pot face teste PCR pentru COVID-19, la cerere. Preţul este de 290 de lei per test făcut şi rezultatul va veni într-un interval de 24 de ore de la efectuarea acestua. În prezent avem locuri în spital dar şi la Terapia Intensivă. Pentru suspecţi există uneori probleme, dar nu au fost cazuri de pacienţi pozitivi la infectarea cu COVID-19 care să refuze internarea, până în prezent. Aşteptam noile măsuri legislative. ”a menţionat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, prof. dr. Carmen Dorobăț.

Câte cazuri de COVID-19 sunt în Iaşi şi în România

Până la ora transmiterii ştirii, în România erau, de la începutul pandemiei,  au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. La Iaşi au fost, în total, de la începutul pandemiei, 1070 de cazuri de infecari cu COVID-19.

Dacă numărul infectărilor va creşte, Guvernul va impune starea de urgenţă

Dacă trendul se va menţine unul crescător, Guvernul se gândeşte serios la luarea unor restricţii, chiar dacă nimeni nu şi le doreşte. Conform surselor, Ludovic Orban îşi doreşte un trend descrescător ca pe data de 17 iulie, Guvernul să adopte doar prelungirea stării de alertă, nicidecum implementarea stării de urgenţă. România nu îşi mai permite încă o stare de urgenţă, mai ales în plină precampanie pentru alegerile locale, iar acest lucru este bine ştiut de către politicieni.

”E una dintre măsurile aflate în analiza Guvernului, chiar dacă nimeni nu şi-ar dori noi restricţii”, susţin surse guvernamentale.

Ludovic Orban este un susţinător al prelungirii stării de alertă, mai ales în contextul în care o asemenea procedura nu trebuie să treacă de Parlament, ea putând fi impusă doar printr-o decizie luată de Guvern. Ludovic Orban aşteaptă şi promulgarea legii care prevede carantinarea şi izolarea tuturor romanilor care sunt bolnavi sau sunt suspecţi de îmbolnăvire

 Turiștii care intră prin vama Kulata trebuie să aibă un test negativ pentru COVID-19

Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene. Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Comentarii
 • Normal: aparate de testare cu kituri moca din donații, spital de stat, noi plătim asigurare de sănătate, este pandemie, tara e pe jumate închisă și trebuie sa mai plătim o data 290 de lei. Ce hoți ordinari! Numai la escrocherii ii duce mintea. Săriți cu banu’ la doamna Dorobăț ca își mai face o pensiune acuma

 • Mai înainte se plângea hoata asta ca nu face fata numărului de teste, ca nu au timp fizic sa le lucreze. Acuma face pe bani. Pai eu la ce plătesc din munca mea bani la sănătate de 15 ani, luna de luna? La pârnaie cu voi, dați înapoi ce ați ciordit!

 • Se face undeva programare ?
  Daca ai zbor duminica si ai nevoie de test cu 72 ore inainte , ar trebui ca sambata sa obtii rezultatul .
  Se elibereaza si sambata ?

 • Consider ca cei depistati in urma unui act benevol, sa li se returneze suna. Cei care ies negativ, ok sa presupunem ca e alegerea lor deși testările ar trebui gratuite pt ca nu oamenii au făcut acest virus și acest dezastru! Nu este vina oamenilor simpli pentru criza mondiala!

 • Baaaaaahhhh…am donat bani pentru acel aparat si voi acum cereți bani pentru testare ????????!!!!??!! Leprele pământului. !!

 • Acest test ar trebui introdus in pachetul de servicii medicale de baza,sa fie facut GRATUIT,fiecarui asigurat.
  De ce ,,cu taxa”????

 • Guvernul indiferent de culoarea politica stie numai de luat bani de la cetateni pe orice cale dar de inapoiat daca s-ar putea sa nu iti returneze nimica.Guvernul(statul)nu vrea sa testeze populatia pentru covid-19 aleatoriu un bloc da unul nu ,ca sa isi faca o idee reala asupra populatiei infectate asimptomatic sau simptomatic deoarece cheltuie bugetul de sanatate si prefera sa isi faca testul cetatenii pe banii lor.Adica,multe firme si persoane fizice care au donat bani dupa puterile lor pentru aducerea de echipamente pentru testare trebuie sa isi plateasca testul.Nesimtiti,unde pleaca banii din sanatate?Pe licitatii trucate si la supra pret ca o parte din bani sa ajunga ca sponsorizare pentru partid.C.R.E.T.I.N.I.L.O.R CE SUNTETI.

 • tare as avrea sa vad cum explica cineva suma de 290 lei…cand totul e cumparat din banii populatiei…nu a statului..din banii oamenilor…

 • Mafia este in floare ,platim asigurari medicale luna de luna la hotii din spitale cu salarii bengoase ,si spagi ,E strigator la cer la spital de stat sa platim testele .Sa se scoata asigurarile medicale si asa dam banii de pomana [ si nu putini] ,tot in clinici private pe bani ne facem analizele .te intreaba la Clinica prin CAS NU MAI AVEM FONDURI DOAR CU BANI ,CE HOTIE!!!!!

 • Nu se traduce in engleza, deci trebuie sa mai platesti si sa mai astepti o zi, pana se traduce in engleza se expira 72 de ore si de la vama te intoarce inapoi in Romania, afacere nu ?

Adauga un comentariu