Eveniment-Social

Spitalul de Boli Infectioase s-a imbracat in straie de sarbatoare. Sfanta Parascheva este ocrotitoarea unitatii medicale – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 13 oct. 2016
@ Un sobor de 8 preoti, in frunte cu parintele protopop Toma Gradinaciuc, a oficiat o slujba religioasa @ Sfanta Parascheva este patroana spirituala a Spitalului de Boli Infectioase
 
Ca in fiecare an, Spitalul de Boli Infectioase a intrat in sarbatoare, impreuna cu toti iesenii. Amintim ca denumirea completa a unitatii medicale este Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva, astfel incat sfanta ocrotitoare a Moldovei este si patroana spirituala a spitalului. De aceea, ieri dimineata, un sobor de 8 preoti, in frunte cu parintele protopop Toma Gradinaciuc, de la Protopopiatul nr. 1 Iasi, au oficiat o slujba religioasa, moment spiritual la care au participat o buna parte dintre angajatii spitalului, dar si oficialitati invitate, printre care viceprimarul Radu Botez, dar si subprefectul Bogdan Abalasi.

„Sfanta Parascheva este o zi atat de draga a iesenilor, este ocrotitoarea iesenilor, ocrotitoarea intregii Moldove. Majoritatea celor care vin in aceasta perioada sa se roage la racla Sfintei Parascheva, vin sa multumeasca pentru ajutorul primit. Inaltpreasfintitul Daniel, pe cand era mitropolit la Iasi, spunea ca Hristos nu ramane niciodata dator. Eu va spun ca Hristos nu va ramane niciodata dator pentru ceea ce faceti pentru bolnavi”, le-a spus parintele protopop angajatilor spitalului, in cuvantarea sa, rostita la sfarsitul slujbei religioase. Prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase, a adaugat ca sarbatorirea hramului spitalului a devenit o traditie care va fi respectata in fiecare an. 

„Este o traditie ca in aceste zile de Sarbatorile Iasului sa incercam si noi sa ne aducem aminte de sufletul nostru si de cei care au lucrat in acest spital. Sfanta Parascheva este ocrotitoarea Spitalului de Boli Infectioase din Iasi. Incercam prin astfel de momente sa intarim echipa care lucreaza in permanenta in folosul pacientilor”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobat.
Comentarii
Adauga un comentariu