News Flash:

Spitalul de copii se transforma in unitate de nivel european

4 Februarie 2010
1637 Vizualizari | 3 Comentarii
Valentin Munteanu managerul Spitalului de copii Sf Maria
• Obiectivul managerului de la Spitalul de copii Sf. Maria este realizarea unui spital modern, de nivel european • Accentul se va pune pe serviciile medicale de inalta specializare, iar pediatria generala va fi rezolvata de sectiile din spitalele orasenesti, medici de familie • Echipa manageriala intentioneaza sa modifice structura organizatorica, iar in urmatorii ani spitalul va avea sectii complet modernizate si ultraspecializate

Noua conducere de la Spitalul de copii Sf. Maria isi propune o serie de proiecte pentru ca unitatea medicala sa fie una moderna, de nivel european. Obiectivul principal este acela de a dezvolta serviciile medicale de inalta specializare, iar medicina pediatrica generala sa fie asigurata de spitalele orasenesti, de medici de familie sau de sectorul de internari de zi al spitalului. Tocmai de aceea, managerul Spitalului de copii Sf. Maria intentioneaza sa asigure si o dotare de inalt nivel in sectiile si clinicile care efectueaza servicii medicale de inalta specializare. Mai mult, se doreste si o extindere si ultraspecializare a sectiilor de chirurgie, cardiologie, hepatologie, gastroenterologie si chiar infiintarea de sectii ultraspecializate noi. "Obiectivul nostru este realizarea unui spital modern, la standarde europene, multidisciplinar. Proiectele propuse pleaca de la un alt mod de a privi actul medical din punct de vedere managerial si anume pe criterii de performanta. Vom creste numarul de paturi in sectiile ultraspecializate in detrimentul celor de pediatrie generala. Speram ca noua strategie sa dea rezultate chiar la sfarsitul acestui an. Menirea celui mai mare spital de pediatrie din zona Moldovei este sa ofere servicii medicale de inalta specializare, iar pediatria generala sa ramana in grija spitalelor orasenesti, a medicilor de familie. Ne confruntam cu un paradox: 30 la suta dintre copiii care se adreseaza spitalului au afectiuni de pediatrie generala fara a avea un bilet de trimitere. Rolul unui spital regional este de a trata cazuri complexe care nu se pot rezolva in sectii de pediatrie. Vom trimite scrisori medicale catre medicii de familie pentru a-i responsabiliza si vom initia chiar si cursuri cu acestia", a declarat dr. Valentin Munteanu, managerul spitalului.

Ingrijiri paleative si hotel

Un alt obiectiv al proiectului de management este infiintarea Centrului de medicina paleativa si terapie a durerii la copil, primul de acest gen din tara. Deocamdata, in cadrul sectiei de oncologie pediatrica va functiona un sector cu 5 paturi pentru medicina paleativa, cu servicii medicale corespunzatoare. Pe viitor, in curtea spitalului va fi construit un astfel de centru, cu sprijinul ONG-urilor care sunt deja interesate de acest proiect. De asemenea, in decurs de doi ani, tot in curtea spitalului se va construi si un hotel pentru parintii copiilor internati. "Acest spatiu hotelier va fi realizat printr-un parteneriat public-privat si va oferi cazare apartinatorilor micilor nostri pacienti, la preturi decente. Consiliul Judetean este deschis la proiectele noastre si ne va oferi sprijin. Astfel vom rezolva lipsa spatiului din spital. Vom incerca sa mansardam pe o structura elastica blocul operator si personalul administrativ, cabinetele pentru medici vor fi mutate aici. Prin realizarea acestui lucru vom elibera spatiul de la parter, unde vom face internarile de zi", a spus managerul Spitalului Sf. Maria.

Reabilitarea infrastructurii

Noul manager va face toate demersurile necesare pentru a obtine finantare in vederea achizitionarii de aparatura medicala atat pentru sectiile de inalta specializare, cat si pentru laboratorul central al spitalului. Spitalul de copii Sf. Maria va dispune si de explorari la computer tomograf si RMN, proiect ce va fi realizat printr-un parteneriat public privat, deoarece costurile pentru achizitionarea acestor aparate de inalta performanta sunt foarte mari si nu este rentabila achizitionarea acestora. "In perioada urmatoare, spitalul va beneficia de reabilitare termica prin reconstructia fatadei, refacerea structurilor electrice interioare, de incalzire si ventilatie, precum si reparatia capitala a doua sectoare de ingrijire a copiilor bolnavi. Probleme de infrastructura vor fi rezolvate in mare parte prin implementarea proiectului Hyperb, proiect european romano-grecesc, initiat in anii anteriori si care se va derula in urmatorii doi ani. Valoarea proiectului este de 4,5 milioane euro", a spus managerul Valentin Munteanu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reabilitarea infrastructurii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Anonim  | #94549
Intai ar trebui sa rezolvati problema cu gandacii care colcaie prin spital si cu asistentele care unui sugar internat pentru o simpla raceala i s-a recoltat sange de trei ori in doua zile. Oare de ce?
traian boc  | #94550
gandacii sunt adusi de al de tine care nu pricep nimic din medicina.de fapt bag mana in foc ca ai votat pt gandaci in spitale
IESEAN  | #94551
BAFTA,D-LE MUNTEANU.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015106 (s)