National

Spitalul de Urgente va primi fonduri de la NATO

Publicat: 14 ian. 2002

•Pana in 2006, spitalul va primi 7 milioane de dolari

Spitalul de Urgente va beneficia de finantare in valoare de sapte milioane de dolari. Aceasta finantare este nerambursabila, iar banii vor incepe sa ajunga in conturile Spitalului de Urgente incepand cu cea de-a doua jumatate a acestui an. Aceasta este promisiunea pe care a facut-o in fata prefectului si a tuturor directorilor de spitale, Ionut Bazac, ministru secretar de stat la Ministerul Sanatatii.

In cadrul relansarii reformei pe care a propus-o primul ministru Adrian Nastase, vor fi demarate o serie de actiuni care vizeaza eficientizarea folosirii fondurilor de catre directorii unitatilor spitalicesti. In curs de desfasurare se afla si dotarea cu echipamente a ambulatoriilor camerelor de garda si cu masini a Statiilor de Ambulanta si, totodata, si actiunea prin care 18 spitale judetene, printre care figureaza in mod obligatoriu si spitalele iesene, vor beneficia de dotarea sectiilor ATI. Programul de finantare al Bancii Mondiale inceput in anul 2000 va continua si in acest an.

Dupa cum a declarat Ionut Bazac, ministru secretar de stat la Ministerul Sanatatii, se va recurge la o planificare si totodata la o restructurare a serviciilor medicale, actiune care va fi realizata cu sprijinul expertilor de la Banca Mondiala. Aceste masuri vor fi aplicate la nivelul a 30 de judete, printre care se numara si judetul Iasi. In acest an, ca modalitate de finantare a spitalelor figureaza in noul contract cadru si acordarea de fonduri banesti in functie de durata medie de spitalizare, ceea ce inseamna ca spitalele nu vor mai fi stimulate sa tina un bolnav cat mai mult timp in spital, ci vor avea interesul sa aiba un rulaj cu un numar cat mai mare de bolnavi. La intrunirea de ieri dintre prefectul Corneliu Rusu Banu si directorii de spitale iesene s-a urmarit prezentarea unui raport al activitatii fiecarei unitati spitalicesti si al problemelor cu care acestea se confrunta. Acest raport urmeaza a fi prezentat de catre prefect la intalnirea pe care acesta o va avea in luna februarie cu premierul Adrian Nastase.loading...

Adauga un comentariu