Local

Spitalul Militar Iaşi va interna pacienţi cu COVID-19. Prof. dr. Carmen Dorobăț: Medicii vor lucra mai relaxaţi

Publicat: 30 iul. 2020
ALT=
Avertismentul managerului de la Spitalul de Boli Infecțiaose Iași: „Trebuie să fim atenți la debutul atipic în cazul infecătrii cu COVID-19“

Spitalul Militar Iaşi va interna pacienţi cu COVID-19, în urma unei decizii de ultimă oră. Conform declaratiilor făcute de managerul Spitalului de Boli Infecţioase, prof. dr. Carmen Dorobăț, medicii din unitatea pe care o conduce vor fi mai relaxaţi în ceea ce priveşte locurile destintate pacienţilor internaţi.

Spitalul Militar Iaşi va interna pacienţi cu COVID-19

Într-o declaraţie făcută de managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, prof. dr. Carmen Dorobăț le mulţumeşte autorităţilor ieşene pentru implicare şi pentru decizia de a internă pacienţi bolnavi cu COVID-19 în Spitalul Militar din Iaşi. Aceasta a explicat că în momentul de faţă, la Spitalul Militar se pot interna un număr de 28 de persoane dintre care 10 pot beneficia de oxigen, dacă este necesar, iar 3 locuri sunt destinate Terapiei Intensive:

” Iată în sfârşit o veste bună pentru Iaşi şi pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Vom lucra mult mai relaxaţi în ceea ce priveşte situaţia pacienţilor care necesită internare.

Vreau să mulţumesc pentru suportul primit din partea Spitalului Medical din Iaşi, îi mulţumesc Cătălinei Benchea, directorul DSP Iaşi, dar şi comandantului Spitalului Militar. Medicii nu vor mai avea emoţii de la o gardă la alta în ceea ce priveşte numărul de locuri pe care le mai au la dispoziţie pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. Spitalul Militar ne-a pus la dispoziţie un număr de 18 de locuri dintre care 10 pot beneficia de oxigen, iar 3 la Terapie Intensivă. Vreau să mai spun că primit o acoperire de personal medical. Ne vin, la Spitalul de Infecţioase un medic din cadrul MapN şi un medic din reţeaua Minsterului Sănătăţii.” a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Încă un spital din Iaşi devine spital suport COVID

Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a devenit spital suport pentru pacienţii de COVID-19. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial şi va fi pusă în aplicare de joi, 30 iulie 2020. Unitatea medicală are 20 de paturi disponibile pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19.

”În contextul creșterii numărului de pacienți pozitivi, fiind necesară suplimentarea numărului de locuri pentru aceștia, în urma demersurilor autorităților județene, Ministrul Sănătății a aprobat astăzi includerea pe lista spitalelor suport covid a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” și a Spitalului Clinic de Recuperare Iași.” declara Marian Grigoras, prefectul judeţului Iaşi.

Totuşi, potrivit managerului unităţii medicale, activitatea spitalului nu va fi afectată. Păturile disponibile pentru pacienţii de COVID-19 sunt într-un alt corp de clădire, separat de spital

”In contextul creşterii persoanelor infectate cu COVID-19, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a devenit spital de suport. Vreau să menţionez faptul că activitatea din secţiile unităţii medicale nu va fi afectată. Spitalul va avea 20 pături pentru bolnavii de COVID-19, paturi care sunt organizate într-un corp de clădire separat de spital.” a declarat Carmen Cumpăt, managerul unităţii medicale.
Adauga un comentariu