Titlurile zilei

Spitalul mobil de la Lețcani mai înghite un sac de bani. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, i-a făcut un cadou de 300 mii lei prietenului de la Eky Sam SRL, în 30 de minute- DOCUMENT

Publicat: 01 aug. 2020
Spitalul mobil de la Lețcani este folosit electoral de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, care a dat un contract de asfaltare firmei Eky Sam SRL în curtea unității medical
Spitalul mobil de la Lețcani mai înghite un sac de bani, după ce Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a dat un nou contract cadou

Spitalul mobil de la Lețcani pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 provoacă o nouă gaură financiară în bugetul asociației care a derulat licitația. După două luni de bâlbâială, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, îi mai face un cadou de 300 mii lei prietenului de la Eky Sam SRL, Ioan Echimov. Firma acestuia va betona și pava platforma pietruită pe care urmau să fie amplasate containerele spitalului mobil. Procedura s-a făcut prin achiziție directă în mai puțin de 30 de minute

Spitalul mobil de la Lețcani pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 mai înghite câteva sute de mii de lei, sumă neprevăzută inițial. Pe lângă cele 13,4 milioane de euro date firmei turce SDI Global LLC din Ankara, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest mai alocă 285 mii lei pentru betonarea și pavarea platformei pietruite pe care ar urma să fie așezate containerele spitalului mobil. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a și găsit partenerul perfect pentru această lucrare. Contractul dat de ADI Euronest a ajuns la Eky Sam SRL, firmă controlată de controversatul Ioan Echimov, în mai puțin de 30 de minute.

Spitalul mobil de la Lețcani stârnește controverse. Nu există nici autorizația de la Primăria din comună

Spitalul mobil de la Lețcani urmează să fie instalat în curtea Parcului Transagropolis din localitate. În luna aprilie 2020, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a constatat că parcarea de la Transagropolis este insuficientă. S-a decis apoi pietruirea suprafeței din jur pentru montarea containerelor. Pietruirea a fost făcută tot de Eky Sam SRL, fără vreo pretenție materială. Surse din Consiliul Județean au indicat însă faptul că Eky Sam SRL ar urma să aibă prioritate la alte contracte pe drumurile din județ. După ce a constatat că platforma pietruită nu poate susține containerele respective, Popa s-a trezit la aproape trei luni distanță că este nevoie de asfaltarea acesteia. Astfel, ADI Euronest a rupt din buget 285 mii lei pentru o asemenea lucrare. Culmea, procedura nu a fost avizată de Primăria comunei Lețcani, proprietarul de drept al terenului respectiv.

„Condiții de execuție: execuția se va realiza în maximum 48 de ore de la emiterea ordinului de începere a contractului. Ordinul de începere se va emite după constituirea garanției de bună execuție”, se arată în anunț.

Dacă licitația s-a derulat pe data de 22 iulie 2020, lucrările s-au lăsat așteptate. Ieri, 31 iulie 2020, se lucra în toi, semn că lucrarea s-a lungit din nou.

Contractul, atribuit în 30 de minute firmei Eky Sam SRL. Când vor fi instalate containerele de la Lețcani

Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, ADI Euronest a urcat contractul în data de 22.07.2020, la ora 8:28. În aceeași zi, la ora 8:59, procedura directă de 285 mii lei a fost atribuită firmei Eky Sam SRL. Nu apare nicăieri niciun caiet de sarcini, nu apare nicăieri nici dacă pietruirea inițială a fost decontată de Euronest, astfel încât lucrurile nu sunt clare. Cert este că Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, i-a dat pe tavă 285 mii lei în 30 de minute prietenului său, Ioan Echimov, de la Eky Sam SRL, fără prea multe emoții. Spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19 a ajuns o adevărată epopee, instalarea finală a acestuia fiind întârziată cu aproape 3 luni. În tot acest timp, Maricel Popa și Alina Popa, directorul ADI Euronest, au dat vina pe Guvern pentru întârzierea vizelor pentru experții turci, realitatea fiind cu totul alta.

Scandal pe vizele turcilor. Spitalul mobil de la Lețcani mai are de așteptat

În ultimele săptămâni, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a acuzat lipsa de ajutor din partea Guvernului și blocarea eliberării vizelor pentru cei 30 de experți turci care urmează să instaleze spitalul, dar și întârzierea formalităților vamale pentru autoutilitarele care au adus containerele. Autoritățile ieșene au arătat că, dimpotrivă, cei de la Euronest s-au mișcat prea lent și că procedurile pentru vamă s-au lungit tocmai din vina asociației. Zona Moldovei are nevoie de acest spital, cazurile de COVID-19 fiind tot mai dese, însă modul cum Maricel Popa și Alina Popa au tratat această licitație ridică mari semne de întrebare pe care autoritățile statului cu atribuții de control ar trebui să nu le verifice superficial.

Comentarii
  • Baghiu o jigodie kiricistă plătită de Hâra cu 500 de iepuroi pe lună prin intermediul Scafandrului o sa ajungă curând la Beciul Domnesc după ce va poposi câteva zile la Bogdan Saramet dus acolo de prietenul lui de caterinci ABA! Baghiule,dacă vomită tot ZAMO și ceilalți tiriplici imobiliari nu mai ai surse de finanțare! Fati bocceaua nenorocitule!

  • Triada malefică POPA- GAVRILĂ-LAICU vrea să pună labele pe Iași : UN HOȚ, O RAPANDULĂ ȘI UN SCELERAT ! NIȘTE PUTORI PESEDISTE !

  • Acuma e în chinurile faceri —–triada de excroci porto-galbenă a pdln-ului —–pleacă ai voștri—vin ai noștri la furat——drujbarul wernerului li a marionetei lui–se crede invicibil——se va vedea la alegeri -ce scor vor obține șparanghei lui vodă-șparanghel—–desigur după ce au dublat alocațile—și măriri pensilor pe care vodă -șparanghel le-a promulgat —dar ludvici—au dat bani pe exceocherile lor—-pentru mormane–.

  • Baghiule ți-o cauți cu lumânarea! Tot te paradește ( vorba vine tu ești paradit gata) Laicu când pune laba pe tine! Mai scrie tu mil despre el și ai sa vezi cum vine peste tine!

  • Baghiule fugi repede in Parcul Copou ca este Laicu cu 3 haidamaci PSD și strâng semnături pentru susținători la alegerea consilierilor locali și a dnei Gavrilă! Ce faci,a venit Laicu sub balconul tău sa strângă semnături!??? Eu am semnat pentru PSD și Camelia Gavrilă care va fi primarul iasului!!! Hai și tu mai sunt locuri pe lista de susținere!

  • Amatorism criminal.bani publici risipiți. Fără caiet de sarcini,fără un proiect tehnic,eky asfaltează după ureche. Doar de mila lui Pinochio sa faca o lucrare corespunzătoare pt susținerea containerelor spital. Poate și de mila bolnavilor covid. ISC de face ca nu vede nu aude .deja acolo sunt inspectori anchetați penal. Și intr un grajd asfaltul se toarnă după un proiect tehnic. Sărac cj și euronestt,fără nici un inginer constructor in sec.XXI . Direcție tehnica fantoma.

  • Gavrilă are o nouă poreclă : CIOCIOLINA DE BAHLUI, dat fiind faptul că un fost mare fotbalist de la Poli din anii 70 a povestit într-un superb interviu ce sporturi sexuale extreme practica domnișoara Lupu Camelia ( căs. Gavrilă ) când era studentă.. FĂCEA DE TOATE AȘA SE SPUNE ÎN INTERVIU !

  • Daca ajunge Alexa Drujbarul presedinte la CJ, Aragaz Popa o sa ni se para o lumina. In loc sa mergem la padure la Bucium,o sa mergem sa facem gratare pe platforma betonata de la Letcani.

Adauga un comentariu