Local

Spitalul mobil de la Lețcani se închide. Bolnavii sunt transferați către spitalele din Iași – Exclusiv

Publicat: 13 ian. 2021
Spitalul mobil deschis în comuna Lețcani din județul Iași
Spitalul mobil de la Lețcani, aflat la marginea municipiului Iași

Astăzi, 13 ianuarie 2021, a început evacuarea pacienților de la spitalul mobil de la Lețcani. Pacienții internati la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, aproximativ 16, vor fi transferati la sectia ATI de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Bolnavii din sectie de la unitatea medicală din Lețcanu sunt transferati la Spitalul de Boli Infecțioase Sfinta Cuvioasa Paraschiva. La aceasta unitate există câteva zeci de locuri libere.

Spitalul mobil de la Lețcani se închide pentru o perioadă. În aceste zile se va face dezinfecție și mentenanță. Datorită faptului că unitățile medicale din Iași nu sunt aglomerate în prezent, se va face treptat dezinfecția în incinta acestora. Pentru început, dezinfecția se va face la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic CFR, următorul fiind Spitalul Clinic de Recuperare Iasi.

Situație gravă la spitalul mobil de la Lețcani: Bolnavii îngheață de frig în containerele aflate la marginea municipiului Iași. Investiția de 13,4 milioane de euro, la un pas de colaps

Spitalul mobil Lețcani ridică noi probleme pentru zecile de persoane internate în secția ATI și în cea de boli infecțioase. Cei internați la unitatea medicală pentru a se vindeca de COVID-19 se pot îmbolnăvi din cauza frigului. Instalațiile de încălzire ale investiției de 13,4 milioane de euro au ajuns din nou să cedeze. Într-o perioadă în care se anunță nopți cu temperaturi scăzute, situația pare că a scăpat din nou de sub control, iar unitatea medicală nu a rezolvat nici acum problemele legate de apele uzate de la Parcul Transagropolis

Situație explozivă la spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19. În plină iarnă, bolnavii și cadrele medicale de la Lețcani continuă să îndure frigul în interiorul containerelor. Deși această problemă este una destul de veche, lucrurile par că nu s-au rezolvat nici acum. Mai grav este că în momentul în care temperatura aerului va scădea sub minus 10 grade Celsius în exterior, cei aflați în containere vor avea de suferit. Înghețul va afecta conductele exterioare, iar instalațiile de încălzire nu vor mai face față. Din păcate, pentru zecile de bolnavi internați la Lețcani lucrurile nu se vor rezolva prea curând.

Spitalul mobil de la Lețcani, un an întreg de scandal la vârful CJ Iași

Maricel Popa și Alina Popa au oferit contractul pentru spitalul mobil de la Lețcani firmei turce SDI Global LLC pentru 13,4 milioane de euro. Asociația Euronest, cea care a derulat contractul, a anunțat că turcii au fost penalizați pentru diverse întârzieri. Astfel, s-ar fi ajuns la 10,7 milioane de euro. Însă nimeni nu a văzut nici acum facturile și contractul. De altfel, SDI Global este un simplu intermediar, spitalul mobil ajungând la altă firmă din Turcia. Afacerea demarată în primăvara lui 2020 a atras deja atenția procurorilor anticorupție. Anchetatorii au ridicat deja mai multe documente de la sediul Euronest și de la Consiliul Județean Iași, acheta fiind în continuare în derulare.

Comentarii
Adauga un comentariu