Local

Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iasi va fi modernizat

Publicat: 20 nov. 2018
1

Astazi a fost lansata licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor de reabilitare a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria”. Etapa verificarii si avizarii documentatiei de catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a fost incheiata, procedura fiind publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Contractul prevede asigurarea serviciilor de proiectare (elaborarea proiectului tehnic, a documentatiei pentru obtinerea avizelor necesare si a Certificatului de Performanta Energetica pentru cladirea reabilitata). Totodata, firma ce va fi declarata castigatoare va trebui sa asigure asistenta tehnica pe toata perioada derularii proiectului si sa realizeze lucrarile de modernizare a unitatii medicale.

Valoarea estimata a contractului este de 89 659 857 de lei fara TVA, 2 427 900 de lei reprezentand serviciile de proiectare, pentru lucrari fiind prevazuta suma de 87 231 957 de lei.

Termenul de executie este de 48 de luni de la emiterea ordinului de incepere de catre Consiliul Judetean. Ofertele pot fi depuse in SEAP pana in data de 28.12.2018, la ora 15.

“Modernizarea spitalului este esentiala pentru intreaga regiune deoarece, in fiecare an, aici sunt tratati peste 45 000 de copii si adolescenti din toate judetele Moldovei. Dupa reabilitare, vom avea o cladire care va indeplini toate standardele pentru desfasurarea actului medical si spitalizarea pacientilor in conditii optime. Speram ca procedura de achizitie sa se deruleze conform graficului stabilit, iar la inceputul anului viitor sa putem semna contractul”, a afirmat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean.

Obiectivul proiectului este cresterea eficientei energetice a cladirii prin lucrari de izolatie, modernizarea instalatiilor termice, utilizarea unor surse de energie regenerabila si implementarea unor sisteme de management pentru monitorizarea consumului. 

Imobilul in care functioneaza unitatea medicala a fost dat in folosinta in anul 1970 si pana acum nu a mai fost reabilitat. Suprafata utila a celor trei corpuri de cladire este de 18 668 de metri patrati.

Proiectul “Reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria” a primit finantare in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 3 – Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon.

Comentarii
Adauga un comentariu