Local

Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi este spital non-Covid-19

Publicat: 26 mart. 2020

Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi este spital non coronavirus. În această unitate medicală nu se aduce niciun pacient cu suspiciune sau confirmare de coronavirus. Rămâne spital doar de urgenţă, unde vor fi internaţi pacienţi cu traumatisme, infecţii, arsuri sau alte patologii non Covid-19.

În acest moment sunt internaţi nu mai puţin de 220 de pacienţi în stare gravă şi foarte gravă, cu diferite patologii. Dintre aceştia, 40 sunt internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Spitalul Sfântul Spiridon a preluat toate cazurile pacienţilor cu patologie infecţioasă, fără coronavirus.

În secţiile unde nu sunt pacient se face dezinfecţie terminală.

Indiferent de situaţie, unitatea medicală rămâne doar pentru urgenţă şi nu se internează pacienţi cu coronavirus.

„Un avantaj este acela că Spitalul Sfântul Spiridon este un spital pavilionar şi putem interna pacienţi în toate secţiile fără a intra în contact cu ceilalţi. Nu suntem un spital Covid-19, suntem un spital non-Covid-19 şi aşa vom rămâne. Pacienţii gravi şi foarte gravi sunt aduşi la noi. Tot personalul este la serviciu. Avem o echipă bună de epidemiologi care conduc activităţile. Nu am avut probleme până acum şi speram să nu avem.”, a declarat ec. Ioan Birliba, managerul spitalului Sfântul Spiridon.

Pacienţii din celelalte judeţe vor rămâne în judeţele respective.

În cazul în care, Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi depăşeşte capacitatea de persoane internate, vor prelua pacienţi alte spitale.

Spitalul de Neurochirurgie Iaşi va oferi suport pentru pacienţii care au nevoie de Terapie Intensivă. De asemenea, în cazul în care va fi necesar, pacienţii cu Covid-19 vor fi transferaţi la Spitalul Militar şi Pneumoftiziologie din Iaşi.

Spitalul de Neurochirugie pot prelua pacienţi cu coronavirus pentru a fi internaţi la terapie intensivă deoarece au circuite separate. Reprezentanţii spitalului confirma 16 locuri care pot fi puse la dispoziţia viitorilor pacienţi.loading...

Adauga un comentariu