News Flash:

Spitalul Tg. Frumos incearca sa scape din plasa propriilor gafe

21 Decembrie 1999
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
•Consiliul de Administratie al Spitalului din Tirgu Frumos a fost nevoit sa anuleze decizia de sanctionare a doctorului Ali Ghneim •Prin aceasta, medicul arab era sanctionat cu retinerea a 10% din salariu, timp de trei luni

In urma cu doar citeva zile, la Judecatoria Pascani a avut loc primul termen al procesului intentat de catre dr. Ali Ghneim, Spitalului Orasenesc Tg. Frumos. Medicul, in urma cu o luna, era sanctionat de conducerea spitalului cu reducerea salariului cu 10%, pe timp de trei luni. Sanctiunea venea in urma referatului nr. 2892/ 3 noiembrie a.c. intocmit de dr. Corneliu Serban Nitulescu, seful sectiei de chirurgie a spitalului si seful doctorului arab. In decizia nr. 109 din 10 noiembrie a.c., Consiliul de Administratie al Spitalului Orasenesc Tg. Frumos il acuza pe medicul chirurg, doctor in stiinte medicale Ali Ghneim de "neconcordanta dintre foile de observatie privind medicatia prescrisa pentru diagnostic si condicile de prescriptie medicala. In ziua de 2 noiembrie a.c., dupa efectuarea vizitei, s-a constatat un decalaj intre numarul de bolnavi inscrisi pe foaia de alimentatie si cei aflati in sectie. Confruntind foile de observatie cu bolnavii existenti in saloane, s-a descoperit lipsa a trei bolnavi si a foilor de observatie a acestora. In urma verificarilor in condica de prescriptii medicamentoase si de materiale sanitare, s-a constatat ca pe numele celor trei pacienti absenti s-a eliberat medicatie pentru o perioada de trei zile", se arata in decizia nr. 109.
Avind in vedere dispozitiile art. 100 lit. c din Codul Muncii, Consiliul de Administratie decide ca "incepind cu 1 noiembrie 1999, dr. Ali Ghneim sa fie sanctionat disciplinar cu reducerea salariului cu 10% pe o perioada de trei luni". Pe linga altele, in decizia Consiliului de Administratie se mai specifica faptul ca la prima abatere disciplinara se va proceda la desfacerea contractului de munca al doctorului arab. Aceasta decizie "cu cintec", data de Consiliul de Administratie, este partinitoare atit prin faptul ca in cadrul sedintei in care s-a discutat sanctionarea doctorului Ali Ghneim, acesta nu a fost invitat si nici audiat asa cum ar fi fost normal. La un interval de citeva zile de la emiterea deciziei nr. 109, medicul chirurg arab depunea contestatie. "In cazul asa-ziselor abateri de la disciplina ce mi se imputa, nu am fost interogat, nu mi s-a cerut nici o explicatie si totodata nu mi s-a oferit posibilitatea sa ma apar", a declarat dr. Ali Ghneim. Referitor la cele doua capete de acuzare, medicul arab le infirma, declarind: "La prima acuzatie, cum ca eu as fi prescris medicamente in neconcordanta cu diagnosticul, este total neadevarat, stiind faptul ca doua asistente si-au permis sa treaca in condica si in foile de observatie citeva medicamente fara avizul meu. In ceea ce priveste al doilea punct de acuzare, datorita faptului ca starea de sanatate a trei pacienti era satisfacatoare, am fost rugat sa-i invoiesc pentru rezolvarea unor probleme personale". Medicul arab este de parere ca decizia nr. 109 constituie un act de razbunare, iar sanctiunea cu retinerea unui procent de 10% din salariu pe o perioada de trei luni este apreciata de catre acesta ca fiind nejustificata si abuziva.
El nu se opreste aici si se adreseaza Judecatoriei Pascani, care admite contestatia depusa prin care se cere anularea deciziei nr. 109. Instanta de judecata propune ca termen de judecare a cauzei data de 17 decembrie a.c. La numai o luna de la emiterea deciziei nr. 109, conducerea spitalului isi da seama ca a gresit, dispunind, prin adresa nr. 3520/15.12.1999, anularea sanctiunii. "Luindu-se in discutie faptele pentru care ati fost sanctionat, facindu-se investigatii privind neregulile sesizate de catre seful de sectie, nu reiese o abatere disciplinara care sa impuna sanctiunea dumneavoastra, drept pentru care Consiliul de Administratie a hotarit anularea sanctiunii din data de 10 noiembrie 1999", se specifica in adresa nr. 3520/15.12.1999, semnata de Luminita Doina Durnescu, director al Spitalului Orasenesc Tirgu Frumos. Se pare ca la baza emiterii deciziei nr. 109 sta conflictul mai vechi dintre seful de sectie - dr. Corneliu Serban Nitulescu - si doctorul arab, care nu-l recunoaste pe primul in aceasta functie. "Consider ca xgreselilex mele nu au afectat starea de sanatate a bolnavilor, ci doar orgoliul reclamantului, care imi interzice desfasurarea activitatii in spital, cind domnia sa absenteaza", precizeaza dr. Ali Ghneim, care se refera la interdictia impusa farmaciei de a nu elibera condica de medicamente decit contrasemnata de seful de sectie, adica de dr. Corneliu Serban Nitulescu.
Amintim cititorilor nostri ca in cadrul sectiei de chirurgie a Spitalului Orasenesc Tirgu Frumos persista o stare conflictuala intre cei doi medici. Conflictul a demarat in urma cu cinci ani cind, dupa o discutie mai aprinsa dintre doctorul Ali Ghneim si dr. Corneliu Serban Nitulescu - care pe atunci indeplinea functia de medic la cabinetul de chirurgie al Policlinicii Tg. Frumos -, medicul arab este mutat pe o perioada de doi ani. La reintoarcerea pe postul sau, Ali Ghneim isi gaseste adversarul in postul de sef al sectiei de chirurgie a Spitalului Tg. Frumos. De la revenirea in cadrul sectiei de chirurgie a medicului arab, doctorul Corneliu Serban Nitulescu incearca in mai multe rinduri sa-si provoace colegul, incercarile lui raminind insa fara nici o replica din partea lui Ali Ghneim. Punctul culminant al neintelegerii dintre cei doi medici a fost atins in data de 2 iulie a.c., in timp ce dr. Ali se afla in serviciul de garda si acorda consultatii unui pacient. La scurt timp dupa ce pacientul intrase in sala de consultatie si pansamente, isi face aparitia doctorul Corneliu Serban Nitulescu care ii adreseaza citeva cuvinte neprincipiale colegului sau. In acelasi timp, i-a spus pacientului sa paraseasca cabinetul; acesta nu s-a conformat, deoarece doctorul arab a insistat ca pacientul sau sa ramina pentru a fi repansat. Se pare insa ca acest lucru l-a enervat la culme pe dr. Corneliu Serban Nitulescu care a apelat la un gest necugetat, agresindu-l verbal si fizic pe chirurgul arab. Incercind sa-si faca dreptate, Ali Ghneim trimite mai multe memorii la Directia de Sanatate Publica Iasi, la Colegiul Medicilor din Iasi si la conducerea Spitalului Orasenesc Tirgu Frumos, in care relateaza faptul ca a fost victima unor agresiuni, verbale si fizice din partea colegului sau. Desi unul dintre memorii a ajuns la conducerea Spitalului Orasenesc Tg. Frumos, unde a fost inregistrat cu nr. 1756/7 iulie a.c., doctorul arab nu primeste nici un raspuns din partea institutiei de sanatate unde functioneaza. Mai mult chiar, se alege cu o sanctiune de reducere a salariului cu 10%, pe o perioada de trei luni, aplicata de Consiliul de Administratie al Spitalului Orasenesc Tirgu Frumos in luna noiembie a.c. "Ma mira faptul ca nu s-a luat nici o masura concreta in legatura cu incidentul petrecut asta vara; acest lucru ma face sa cred ca la nivelul conducerii spitalului exista anumite persoane care doresc cu orice pret inlaturarea mea", a tinut sa precizeze dr. Ali Ghneim.
Mihai HOGAS
Sorin URSAN
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013764 (s)