Din lumea filmului

SPOTUL OFICIAL al Festivalulului International de Film Transilvania – VIDEO

Publicat: 21 mai 2014
3
Spotul oficial TIFF 2014 este regizat de Anton Groves si Damian Groves si produs de Studioset & Slomoments. Ca si vizualurile de anul acesta, cu Matei Corvin si Vlad Tepes in ipostaza de cinefili, conceptul video e diferit de cel cu care si-a obisnuit TIFF-ul spectatorii.
Regizori pe jumatate britanici, pe jumatate romani, Anton si Damian Groves realizeaza scurtmetraje, spoturi publicitare pentru clienti de pe piata romaneasca si internationala, si videoclipuri. Anul trecut, Anton Groves, absolvent al London Westminster University, a fost selectionat in competitia de scurtmetraje a sectiunii Zilele Filmului Romanesc cu Waste.  In 2011, a fost castigatorul Best Music Video Stone Film Festival, cu Speaker’s Death, potrivit realitatea.net.

Vezi si Iata cine este ieseanul premiat la TIFF 2013 

. „Dupa ce am vazut key visualul pentru editia TIFF de anul acesta, am trasat imediat o paralela intre Vlad Tepes si «nemesis-ul» sau, Matei Corvin (o alaturare controversata, avand in vedere ca amandoi impartasesc un trecut tumultuos legat de Romania), si dualitatea dintre filtrele rosu si albastru ce contribuie la reproducerea clasicului efect de 3D. In ambele cazuri, asocierea lor este atat complementara, cat si contradictorie, creand astfel o tensiune subtila care explodeaza, generand viata. Anul acesta, s-a dorit ceva complet diferit de abordarea realista romaneasca si noi am propus una aflata la polul opus – un dezmat vizual pur, curajos si un pic agresiv, pentru a atrage atentia oamenilor fata de un limbaj cinematic diferit”, a spus Anton Groves.
Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Film si Cultura Urbana. TIFF Bucuresti va avea loc intre 10 si 19 iunie, iar TIFF Sibiu, intre 25 si 29 iunie.
Adauga un comentariu