Curiozitati

Sprijin de 250 de lei pentru pensionarii bucuresteni, in vederea achizitionarii de ochelari

Publicat: 26 iul. 2018
9

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat joi proiectul care prevede acordarea unui sprijin financiar in valoare de maximum 250 lei pentru achizitionarea unei perechi de ochelari de catre pensionarii bucuresteni care au pensia mai mica decat salariul minim net pe economie.

In debutul sedintei, primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca pensionarii vor putea sa isi achizitioneze si ochelari mai scumpi de 250 de lei, dar vor trebui sa suporte diferenta care depaseste suma prevazuta in proiect.

Sprijinul financiar va fi acordat o singura data din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, care va fi imputernicit sa elaboreze regulamentul, in termen de maximum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii.

'Avand in vedere faptul ca in Municipiul Bucuresti exista un numar mare de persoane varstnice care au probleme de vedere, ne propunem sa venim in sprijinul pensionarilor cu pensia mai mica decat salariul minim pe economie (1.162 lei) pentru achizitionarea unei perechi de ochelari. Costul ochelarilor se va deconta de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, in cuantum de maximum 250 lei net, acordati o singura data', se arata in expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea.

In raportul de specialitate sunt citate statistici potrivit carora in Bucuresti exista aproximativ 200.000 de pensionari cu pensia mai mica decat salariul minim pe economie.

'Avand in vedere ca problemele de vedere in randul persoanelor varstnice sunt foarte des intalnite, estimam pentru acest proiect un buget de aproximativ 50.000.000 lei', se mai arata in document.

Adauga un comentariu