News Flash:

Sprijin financiar pentru producatorii din sectorul legume-fructe

26 Noiembrie 2008
832 Vizualizari | 0 Comentarii
• Sprijinul financiar oferit de Guvern producatorilor de fructe si legume ieseni si nu numai ii va determina pe acestia sa investeasca mai mult in acest domeniu • Circa 60 la suta din sprijinul financiar va fi alocat din fonduri comunitare, iar diferenta de 40 la suta din bugetul de stat • Suma de care poate beneficia un grup de producatori nu poate depasi 100.000 Euro
Conform unei noi hotarari care a fost data de Guvern, producatorii de legume si fructe ieseni si nu numai au oportunitatea de a primi un sprijin financiar. Astfel, grupurile de producatori care sunt inregistrate ca asociatii de producatori din sectorul legume-fructe pot beneficia de o finantare pentru dezvoltarea planului de afaceri pentru o perioada de maxim cinci ani. Sprijinul financiar oferit de Guvern producatorilor de fructe si legume ieseni si nu numai ii va determina pe acestia sa investeasca mai mult in acest domeniu. De asemenea, conform specialistilor, acest sprijin va revigora productia de legume si fructe la nivelul judetului Iasi. Un alt avantaj al acestui sprijin ar fi acela ca iesenii ar avea ocazia sa cumpere legume si fructe mai bune si mai ieftine fata de cele din import. Organizatiile de producatori de fructe si legume vor primi sprijin financiar pentru finantarea programelor operationale care au o durata de minim trei ani si maxim cinci ani. Obiectivele acestor programe vizeaza aspecte precum planificarea productiei si adaptarea acesteia conform cererii pietei, optimizarea si stabilizarea costurilor de productie, promovarea unor practici de cultivare care sa nu dauneze mediului, inclusiv a agriculturii ecologice, imbunatatirea calitatii produselor sau promovarea consumului de fructe si legume in stare proaspata. Sprijinul financiar comunitar acordat pentru organizatiile de producatori nu depaseste 50 la suta din valoarea reala a cheltuielilor suportate de organizatia de producatori, conform programului operational aprobat. De asemenea, circa 60 la suta din sprijinul financiar va fi alocat din fonduri comunitare, iar diferenta de 40 la suta din bugetul de stat. Suma de care poate beneficia un grup de producatori nu poate depasi 100.000 Euro. Organizatiile de producatori sunt persoanele juridice constituite la initiativa producatorilor si recunoscute de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in conformitate cu legislatia in vigoare. Astfel, producatorii de fructe si legume vor depune o cerere din care sa reiasa ca sunt recunoscuti de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ca si producatori, la sediile DADR.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2977 (s) | 23 queries | Mysql time :0.190886 (s)