Local

Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor

Publicat: 08 iul. 2016

Incepand cu data de 12 iulie 2016, ora 10:00, va fi activa aplicatia de inscriere a planurilor de afaceri in cadrul Programului national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici si mijlocii. Aplicatia va fi activa pana in data de 16 iulie 2016, ora 20:00. Obiectivul principal al schemei de minimis prevazuta în cadrul programului pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor îl constituie stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii structurilor economice private înfiintate de catre femei prin facilitarea accesului acestora la finantare.

Totodata, se urmareste cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finantare, în contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si al prejudecatilor existente la nivel local.

„Prezenta procedura instituie o schema de ajutor de minimis. Acordarea ajutoarelor de minimis în cadrul Programului se va face numai cu respectarea criteriilor privind ajutorul de minimis prevazute de Regulamentul CE numarul 1.407 din 2013 privind aplicarea art.107 si 108 din Tratatul privind functionare Uniunii Europene ajutoarelor de minimis”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri – AIPPIMM.

Schema de minimis urmareste mai ales îmbunatatirea performantelor economice ale întreprinderilor existente conduse de femei, prin accesarea surselor de finantare de la bugetul de stat, dar si stimularea auto-angajarii si cresterea numarului de femei întreprinzator în cadrul comunitatilor de afaceri.loading...

Adauga un comentariu