National

Sprijin UMANITAR pentru o nava acostate in Marea Neagra

Publicat: 05 ian. 2017
1
Echipajul unei nave sub pavilion Panama ancorate de la finele anului trecut in Marea Neagra, in apropiere de canalul Sulina, a primit, in aceasta dimineata, apa si alimente din partea Societatii Nationale de Cruce Rosie (SNCR).
Potrivit Capitaniei Portului Sulina, nava, care are la bord 16 membri, cetateni din Turcia, India si Azerbaidjan, a ancorat pe data de 31 decembrie 2016 in Marea Neagra, la 13 kilometri Est de intrarea pe canalul maritim Sulina, din cauza unei defectiuni la carma.
„Membrii echipajului au incercat sa rezolve defectiunea cu mijloace proprii, insa pana in prezent nu au reusit. Zilele trecute au semnalat cantitatea mica de alimente si apa de care dispuneau, iar joi dimineata reprezentanti ai SNCR le-au oferit alimente si apa pentru cel putin trei zile”, a declarat, pentru AGERPRES, capitanul sef de port al Capitaniei Sulina, Radu Andricencu.
Nava care se indrepta spre Ucraina urmeaza sa fie, joi dupa-amiaza, preluata de un remorcher, astfel incat conditiile meteorologice vitrege care se anunta sa nu-i puna in pericol pe membrii echipajului aflat la bord.
Administratia Nationala de Meteorologie a emis in aceasta dimineata o avertizare Cod portocaliu de ninsori si viscol puternic pentru Bucuresti si 11 judete din sudul si estul tarii, printre judetele aflate sub cod numarandu-se si cele din Dobrogea — Tulcea si Constanta.
Adauga un comentariu