Stiri medicale

Spune-mi ce bei, ca sa-ti spun cine esti

Publicat: 10 ian. 2011

Neurobiologii de la Universitatea din Bruxelles au descoperit ca preferinta pentru anumite bauturi poate indica zonele mai active din creier.

Racoritoare carbogazoase
In cazul in care nu este vorba de o obisnuinta sau de un obicei din familie sau din anturaj, preferintele pentru racoritoarele acidulate arata o fire dependenta de activitate si uneori de munca. In general, este vorba de o fire capabila de a-si mobiliza toata energia daca scopul tintit este aproape, este palpabil si mijloacele de obtinere nu necesita un risc foarte mare. 

Bauturi neacidulate 
In cazul in care ne plac racoritoarele neacidulate, avem o fire mai greu de urnit in activitati care nu sunt foarte puternic motivante. Nu suntem pasivi, dar nici nu luptam foarte mult cu inertiile, iar deseori obosim foarte repede, daca facem un lucru care nu ne place

Bauturi dulci 
Aceasta preferinta caracterizeaza persoanele cu un puternic simt al echilibrului, capabile de concentrare in situatii critice si care au, de obicei, o vointa de invidiat. Consumatorii de sucuri concentrate de banane, pere, ananas sau morcovi sunt permanent antrenati intr-o activitate de gandire febrila, care deseori ii oboseste, in cazul in care nu au parte de diversitate in actiune, munca, si ies rareori din casa. 

Bauturi acrisoare 
Daca preferam limonadele, sucurile de portocale sau alte citrice, este vorba de un fel de a fi spontan, rareori inhibat si numai in cazul unei lipse de experienta in comunicare. Esti genul de persoana care, desi foarte inteligenta, nu reuseste foarte frecvent sa dovedeasca acest lucru decat celor care o cunosc.

Esti, in general, un caracter bun, capabil de a oferi afectiune daca simti ca ti se acorda o farama de atentie in mod total dezinteresat. Poti avea sentimente nobile, durabile, dar numai in conditiile in care simti protectia si afectiunea partenerului de viata. 

Bauturile amarui 
Apa tonica, sucurile de grapefruit, cafeaua mai mult amara sau orice alta bautura usor amaruie este preferata de firi complexe, cu o viata afectiva foarte bogata, uneori pline de contradictii si paradoxuri, care ofera un farmec aparte personalitatii lor.

Desi sunt extrem de analitici si au o inteligenta demna de invidiat, deseori sunt neintelesi si pot gafa cu usurinta. Uneori pot creea o impresie negativa pentru cei din jur, mai ales pentru indivizii superficiali. 

Racoritoare cofeinizate 
Toata gama de produse racoritoare ce contin cofeina, inclusiv ceaiurile negre si verzi care nu au un gust predominant acrisor sunt preferate de indivizi in general sociabili, capabili de a duce la bun sfarsit un lucru inceput, chiar daca motivatia nu este foarte puternica. Majoritatea celor care prefera astfel de bauturi sunt relativ siguri pe sine si in multe cazuri reusesc ceea ce-si propun daca isi mobilizeaza toate resursele si intreaga vointa. 

Bautorii de bere 
Cei care prefera berea si, in general, gusta foarte rar alte bauturi alcoolice, sunt de obicei firi relativ optimiste, de multe ori calculate, dependente de comunicare sincera si de diversitate in activitate. Daca vorbim de barbati, in cuplu sunt in general atenti, deseori toleranti si capabili de multe sacrificii. 

Bautorii de vin 
Preferinta pentru vinurile seci, acrisoare, indica o fire foarte apropiata de cea descrisa la cei care prefera băuturile acrisoare. In plus, cei mai multi dintre acestia au o ratiune vie, observa cu usurinta detaliile si sunt, de regula, obiectivi. Cei care prefera vinurile seci sunt adesea firi pesimiste si gusta umorul ironic

Cei care se dau in vant dupa vinuri demiseci si demidulci sunt firi mai complicate, cu o personalitate greu de descifrat din cauza paradoxurilor si duc o viata afectiva stufoasa, traită intens si foarte colorat. Sunt persoane care stiu să distinga realele valori de cele false si pot avea sentimente foarte stabile. 

Preferinţa pentru vinurile dulci si vermuturi poate fi interpretată diferit in functie de varsta si sex. Pentru femei, aceasta preferinta demasca o fire amabila, concilianta, deseori darnica, inteleapta in luarea deciziilor importante si cu o intuitie de invidiat chiar si de catre detectivi. In cazul barbatilor, avem de-a face cu firi sensibile, care au o gandire profunda, insa sunt usor de sedus si influentat

Tariile
Preferinta pentru tuica, rachiuri slabe, rom caracterizeaza persoanele cu o activitate cerebrala vulcanică, capabile de decizii corecte, deseori impulsive, si chiar agresive. Sunt persoane pe care te poti bizui in cazul in care acestea sunt convinse ca ai nevoie de ajutorul lor. 

Atractia pentru coniac 
Cei care aleg coniacul ca bautura preferata sunt de obicei mai activi, se gandesc  mai mult la viitor decat la trecut sau prezent. Sunt, in general, amabili si nonagresivi, dar deseori gelosi si neincrezatori in cei apropiati. 

Whisky, gin, votca sau palinca 
Majoritatea celor care prefera aceste bauturi sunt de obicei echilibrati, discreti si capabili de a-si stapani furia sau instinctele. In sens negativ, aceasta preferinta demasca o fire mai ascunsa si mai rece in intimitate.loading...

Adauga un comentariu