Boli si tratamente

Spune-mi in ce luna te-ai nascut, ca sa-ti spun ce boli trebuie sa previi

Publicat: 08 feb. 2012

Noi studii indica faptul ca luna in care te-ai nascut, poate fi un factor de predictie privind starea de sanatate. Iata ce boli trebuie sa previi in functie de momentul in care ai venit pe lume:

1. Cei nascuti iarna
Iarna nu este un anotimp favorabil pentru bioritmul si ceasul biologic al bebelusilor. Daca te-ai nascut in lunile reci de iarna. Se pare ca durata perioadei de lumina la care este expus copilul in primele saptamni de viata ii influenteaza dezvoltarea creierului. Acestia sunt predispusi la o multime de tulburari si afectiuni mentale – depresie bipolara, depresie de iarna, schizofrenie si prezinta riscul dezvoltarii unor patologii neurologice.

Copiii nascuti in primele luni, cum ar fi in ianuarie si februarie au sanse mari sa devina atleti, ei fiind mai inalti decat altii. Expertii explica acest lucru pe baza faptului ca zilele sunt lungi in timpul sarcinii, pana la momentul nasterii, si femeile primesc mai multa vitamina D.

Decembrie: sunteti predispusi la virusul sincitial respirator.

Ianuarie: sunteti predispusi la schizofrenie, Alzheimer si virusul sincitial respirator.

Februarie: sunteti predispusi la schizofrenie, Alzheimer, epilepsie si tulburare bipolara.

2. Cei nascuti primavara
Cei nascuti in sezonul de primavara sufera de mai multe afectiuni medicale, dar ii intrec pe ceilalti la capitolul intelectual. Sunt predispusi la astm, au un risc crescut de diabet de tip 1, scleroza multipla, leucemie, anorexie. Specialistii sustin ca aceste afectiuni pot aparea in urma expunerii gravidei la anumiti factori de mediu in timpul sarcinii.

Martie: sunteti predispusi la schizofrenie, Alzheimer, epilepsie, tulburare bipolara, narcolepsie, autism, scleroza multipla, boala Hodgkin.i

Aprilie: aveti un risc crescut de tulburare bipolara, boala Parkinson, scleroza multipla, epilepsie, leucemie (specialistii sustin ca aprilie este luna de varf in care se nasc copii cu risc crescut de leucemie), dislexie, boala lui Lou Gehrig.

Mai: sunteti predispusi la boala Lou Gehrig, scleroza multipla, dislexie si boala Parkinson.

3. Cei nascuti vara
Persoanele nascute in cel mai calduros sezon al anului sunt protejate si guvernate de soare. Lumina este cea care le domina si le influenteaza viata. Ele reusesc sa se adapteze mai usor frigului si anotimpurilor cu luminozitate scazuta. Insa exista si efecte nocive ale expunerii la luminozitate extrema, acestea fiind mai preidspuse la probleme de vedere.

Iunie: sunteti predispusi la diabet zaharat, boala celiaca, anorexie, scleroza multipla, dizabilitati de invatare, dislexie, boala Lou Gerhig lui si Parkinson.

Iulie: sunteti predispusi la diabet zaharat, dizabilitati de invatare, dislexie si boala celiaca.

August: sunteti predispusi la boala Crohn, diabet zaharat, boala celiaca si autism.

3. Cei nascuti toamna
Daca te-ai nascut intr-o luna de toamna aveti un risc mai mare de a dezvolta astm si alergii, mai ales alimentare. Sunteti longevivi, spun expertii. Longevitatea apare ca urmare a faptului ca nascutii in sezonul de toamna sunt mai sanatosi decat altii. De asemenea, sunt persoanele cele mai active din punct de vedere fizic.  

Septembrie: sunteti predispusi la ADHD si astm.

Octombrie: sunteti predispusi la eczeme si astm bronsic.

Noiembrie: sunteti predispusi la eczeme, astm si virusul sincitial respirator.loading...

Adauga un comentariu