Eveniment-Social

Spune „NU” violentei domestice, alaturi de Carrefour Romania si ANES

Publicat: 21 iul. 2016
1
Carrefour Romania, impreuna cu Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES), demareaza intre 21 iulie si 20 august 2016 o campanie ampla de constientizare a luptei impotriva violentei domestice, prin comunicarea in hypermarketurile Carrefour a numarului unic national de urgenta, dedicat combaterii violentei domestice.  Victimele violentei domestice au la dispozitie un numar unic national si accesibil printr-un call-center, disponibil 24 din 24 de ore. Linia telefonica gratuita cu numarul 0800-500-333 a fost lansata in luna noiembrie a anului trecut, de catre Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, din subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, fiind infiintata in cadrul proiectul „Start – O viata de calitate in siguranta”.
„In ultimii ani, fenomenul violentei domestice a luat amploare in intreaga tara. Acesta afecteaza tot mai multe persoane, in special femei si copii. Carrefour sustine aceasta lupta inceputa prin linia telefonica, infiintata in cadrul proiectului „Start – O viata de calitate in siguranta!”, un proiect implementat de ANES, prin comunicarea disponibilitatii acestei linii telefonice in cadrul tuturor magazinelor noastre. De asemenea, facem un apel catre intreaga comunitate sa sune si sa semnaleze cazurile de violenta domestica pe care le intampina”, declara Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamica Comerciala&Pricing in cadrul Carrefour Romania.
Call-center-ul asigura asistenta tuturor persoanelor agresate: copii, femei, barbati si varstnici, dar si consiliere pentru cei care nu isi cunosc drepturile si serviciile de suport la care pot apela. Violenta domestica este un fenomen cu caracter continuu, ciclic, care creste in timp ca frecventa si severitate si care are efecte devastatoare pe termen lung asupra copiilor – victime sau martori. In spatele liniei telefonice se afla o echipa formata din operatori –psihologi si sociologi – experti in prevenirea si combaterea violentei domestice.  
„Ma bucur ca am gasit sprijin in mediul privat pentru promovarea liniei telefonice gratuite dedicate victimelor violentei domestice si le multumesc celor de la Carrefour Romania pentru implicarea in acest proiect. Este important sa afle cat mai multe persoane despre acest numar de telefon, despre instrumentele pe care le au la dispozitie si ajutorul pe care il pot primi din partea autoritatilor, in cazul in care sunt victimele violentei domestice. La fel de important este ca oamenii sa constientizeze ca, daca au cunostinta despre un caz de violenta domestica, ar trebui sa anunte autoritatile si nu sa asiste pasiv”, a declarat Ioana Cazacu, Secretar de Stat ANES.
In plus, sprijinul Carrefour se conrectizeaza si in masuri de sustinere a cele 4 unitati locative de urgenta infiintate prin proiectul „START – O viata de calitate in siguranta!”, dedicate victimelor violentei in familie, prin asigurarea unui pachet de servicii, pachet ce vizeaza aprovizionarea acestor spatii cu alimente si produse igienico-sanitare. 
Adauga un comentariu