Titlurile zilei

SRI intră pe fir în cazul crimei din Moara de Vânt? Iată cum arată al doilea suspect! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 18 ian. 2022
Vila din Moara de Vânt în care s-a petrecut dublul asasinat și anchetatorii, la fața locului
Mărturia dată în dosarul crimei din Moara de Vânt de către un angajat SRI ar putea cântări enorm

SRI intră pe fir în cazul crimei din Moara de Vânt? Un alt suspect ar fi fost văzut în zonă, chiar în ziua în care a avut loc dublul asasinat. Mărturia care se află la dosar ar putea cântări enorm.

Un angajat al Serviciului Român de Informații (SRI) a dat declarații în dosarul dublei crime petrecute recent în Iași, potrivit unor surse apropiate anchetei. Acesta ar fi depus mărturie că a văzut un individ care urmărea vila din Moara de Vânt. Cel de-al doilea potențial suspect în ceea ce privește dublul asasinat ar fi plecat din zonă când a constatat că este urmărit.

„În cadrul dosarului au fost audiate zeci de persoane. Printre acestea se regăsește și un angajat al SRI. Acesta a susținut că, pe data de 9 decembrie 2021, pe aleea de acces către vila din Moara de Vânt a văzut un bărbat îmbrăcat cu o haină de culoare închisă, cu glugă prevăzută cu puf sau blană, pantaloni maro sau kaki largi”, au precizat sursele amintite.

SRI intră pe fir în cazul crimei din Moara de Vânt?

Angajatul SRI care a dat declarații în fața anchetatorilor ar mai fi susținut că individul care se afla lângă vila din Moara de Vânt avea o constituție robustă și trăsături care nu seamănă cu cele ale studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi.

„Martorul mai susține că a văzut un bărbat de 1,70 – 1,75 metri înălțime, îmbrăcat ca pentru schi, cu gluga în cap, iar haina îi ajungea până la genunchi”, au mai subliniat sursele amintite.

Aceleași surse mai spun că același bărbat ar fi fost văzut de două ori în cursul zilei de 9 decembrie 2021, o dată la prânz, iar, a doua oară, după-amiază. Din descrierea făcută de angajatul SRI reiese că a fost vorba despre o altă persoană decât studentul canadian de origine marocană.

Prelungirea arestării, contestată de Ahmed Sami El Bourkadi

Vineri, 14 ianuarie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea de prelungire a arestării în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi.

„Instanța admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Prelungește măsura arestării preventive a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat magistrații ieșeni.

Pe de altă parte, avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe suspect, a susținut că a contestat decizia.

„Este adevărat, am contestat decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul clientului meu”, a declarat Raluca Andrei.

Rezultatele ADN din asasinat nu au lămurit nimic

Zilele trecute, la Iași au ajuns rezultatele ADN parțiale solicitate de anchetatori la București. Totuși, acestea nu au lămurit foarte multe aspecte.

„În una dintre urme erau evidenţiate 4 profile ADN diferite. Două erau ale victimelor, Ioana Vanesa Burlacu şi iubitul ei, Youssef Jniyah. În cazul altor două dintre aceste profile genetice nu s-a putut stabili cu exactitate ale cui sunt. În aceeaşi pantofi sport au fost descoperite şi urme de produs petrolier, acelaşi combustibil cu care s-a încercat incendierea vilei din Moara de Vânt”, au afirmat surse judiciare.

Amintim că, în decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că el nu a revenit la Bruxelles. Oamenii legii au făcut cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii au dat peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat. Anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime.

Acum, lucrurile pas să se fi complicat, deoarece un al doilea suspect ar fi fost văzut în ziua fatidică. Declarația ar fi fost făcută de un angajat SRI intrat pe fir ca martor în cazul crimei din Moara de Vânt.

Comentarii
  • Numește valabil , a intervenit și in dosarele de corupție, au mințit, probele au fost anulate. In cazul de fata, de ce ar conta?

  • La schi nu se imbraca nimeni cu pantaloni largi si haina pana la genunchi. Maro sau kaki nu prea se aseamana culorile. Poate ala comandase un taxi si astepta in strada, dispeceratele pot da ceva informatii. Domnul de la sri de ce nu i-a facut foto daca i s-a parut suspect , domnul care a vazut locuieste in zona sau trecea pe acolo, ceva nu se leaga. Oricum Sami sigur stie adevarul

  • Eu am zis din primar ca dracul asta de marocan nu-i singurul faptas la crima. Posibil nici macar sa nu fie el. Hai sa o luam logic, ai un numar de lovituri prin injunghiere a victimelor. Trebuia sa fi mama nijalailor sa-i hacuiesti pe aia doi in halul asta. Astia sigur au avut o combinatie ceva, o cearta, o razbunare, de la ceva nu s-au inteles, ceva a fost la mijloc de ajungi sa ucizi in halul asta. Eu chemam demult specialisti de la Bucuresti si rezolvam problema. Ai nostrii de la Iasi se misca al naibii de greu.

  • Corect, Dorel! O singură persoană nu putea comite 2 crime. Ceva nu se leagă. Prea precise loviturile, prea multe! Dacă era drogat criminalul nu mai lovea așa precis și ăla care era treaz se putea apăra, sau sărea fata in ajutorul lui. Dacă nu era drogat, de ce așa multe lovituri, mai ales la fată? Dacă era cu premeditare o prindea, tăia gâtul odată și gata. Nu pare opera unui singur om. Tot ceva o răzbunare in grup e mai plauzibil

  • Cu mare ceremonie, mascati,televiziuni și ziariști de senzational aduci un cuplu aflat în excursie ca apoi sa se dovedeasca ca altcineva este vinovat..
    Profesioniști de nota zero barat.Pa cuvânt sa fiți iubiți!
    Ar trebui trimiși sa mai învețe nu sa se joace cu libertățile cetățenești.

Adauga un comentariu