Sport

Stadionul National „Arcul de Triumf” începe pregatirile pentru EURO 2020. Cat va costa modernizarea arenei?

Publicat: 26 iul. 2018
1

Stadionul national de rugby "Arcul de Triumf" va intra în renovare în cel mai scurt timp. Modificarea si modernizarea arenei, care trebuie sa asigure conditiile de antrenament pentru echipele participante la Campionatul European de Fotbal EURO 2020, care va avea loc în Bucuresti, vor costa aproape 80.000.000 de lei (fara TVA, cote si taxe).

Lucrarile vor fi realizate de asocierea care a câstigat procedura de achizitie publica initiata în urma cu patru luni de Compania Nationala de Investitii (CNI), respectiv Asocierea ACI Cluj SA, SC DICO si Tiganas Birou de proiectare SRL, SC Athenaeum Construct SA.
Lucrarile vor începe în cel mai scurt timp, dupa emiterea ordinului privind începerea serviciilor de proiectare si obtinerea avizelor si autorizatiilor aferente constructiei noii arene.

"Noua arena va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilitati) si va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competitii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum si conditiile necesare gazduirii de competitii de rubgy la nivel national si international", se arata în comunicatul emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Astfel, stadionul Arcul de Triumf va beneficia de un teren utilizabil pentru competitii sportive de rugby si fotbal, cu dimensiuni totale de 120mx80m. Acesta va fi prevazut cu o suprafata de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încalzire pentru sezonul de iarna, spatii pentru echipe si oficiali (vestiare pentru sportivi si arbitri), spatii pentru mass-media (boxa, sala de conferinte, zona de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribuna), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa si medicina sportiva cu dotari aferente), post de control anti-doping si spatii administrative. Lucrarile vor fi finantate de MDRAP, prin CNI.

Adauga un comentariu