Actualitate

Stare de alertă. Reguli speciale anticoronavirus pentru elevii care susțin anul acesta Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Publicat: 13 mai 2020
elevii poarta masti de protectie impotriva coronavirus

Stare de alertă. Reguli speciale anticoronavirus vor fi stabilite pentru elevii care susțin anul acesta Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Pandemia de coronavirus a afectat și învățământul din România. În aceste condiții, în şcoli şi licee vor fi luate măsuri speciale. Atât în perioada de pregătire a examenelor cât și în zilele de susținere a probelor pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat.

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor începe pregătirea examenelor de pe 2 iunie. Ceilalţi elevi vor încheia anul școlar 2019-2020 pe 12 iunie.

Anul acesta, examenul de Evaluare naţională va începe pe 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pee 22 iunie. Examenul de Bacalaureat începe în 22 iunie direct cu probele scrise, apoi se vor susţine probele de competenţă. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul educaţiei, Monica Anisie.

Ce presupune starea de alertă

Starea de alertă vine cu un pachet de restricții, dar nu la fel de stricte precum cele din starea de urgență.

În continuare vor exista restricții. Printre cele mai importante fiind obligația de a purta măști de protecție în spații publice închise.

De asemenea, se păstrează interdicția ieșirii din localități fără motive întemeiate. Se păstrează și carantinarea totală a unor localități în care există focare de coronavirus sau restricțiile de circulație la graniță, dinspre zonele roșii.

Proiectul de lege privind starea de alertă a fost votat deja în Senat. Urmează ca deputații să se pronunțe asupra acestui proiect de lege.

Stare de alertă. Reguli speciale anticoronavirus

În cele două săptămâni când vor merge la școală pentru recapitulări, vor fi reguli special pentru elevi. Intrarea şi ieşirea din şcoală se va face separat. La intrare, elevii vor fi obligaţi să se spele pe mâini şi să se dezinfecteze.

În clase nu vor fi mai mult de 10 elevi la susținereea examenului.

De asemenea, elevii care vor susţine examenele naţionale vor purta măşti, dar decizia în acest sens va fi luată de către Ministerul Sănătăţii.

Chiar dacă se vor lua mai multe măsuri, părinţi sunt îngrijorați. Mulți au anunţat că ar vrea ca elevii să nu vină la şcoală până în ziua examenului. Asta din cauza fricii de îmbolnăvire cu COVID-19.

Stare de alertă. Examene au fost anulate din cauza coronavirusului

Mai multe evaluări naţionale, olimpiade şcolare şi competiţii sportive au fost anulate de Ministerul Educaţiei.

Astfel, Evaluările Naţionale la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a nu au mai avut loc, anul acesta. Aceste evaluări trebuiau să aibă loc în luna mai. Elevii aveau testare atât la Limba română, cât şi la Matematică.

De teama COVID-19, ministerul a suspendat olimpiadele şcolare și competiţiile sportive.

Programa pentru examen conţine mai puţină materie decât până acum. Au fost eliminate conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea.

Adauga un comentariu