Local

Starea pacienților infectați cu Covid-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Publicat: 01 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Starea pacienților infectați cu Covid-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași a transmis starea pacienților din secția de Anestezie și Terapie Intensivă, numărul testelor făcute, dar și situația actuală a materialelor necesare desfășurării activității în contextul pandemiei coronavirusului.

„Număr de paturi libere la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi mai avem în jur de 60 de paturi libere. La terapie intensivă este plin, toate cele nouă paturi sunt ocupate. Din cei 9 pacienţi, numai doi sunt intubaţi şi ventilaţi. Restul sunt intubaţi prin mijloace mai uşoare, nu atât de agresive.

Următorii pacienţi care vor veni, vor merge către zona de suport, compartimentul de Terapie Intensivă realizat în mod special la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Am observat că numărul infectărilor creşte zilnic cu 200 – 300 de pacienţi. Numărul va creşte exploziv, dacă oamenii nu ar înţeleg că trebuie să stea în casă. Noi îi rugăm să stea în izolare, să nu iasă din casă doar dacă este absolut necesar. Numărul de infectaţi va creşte, dar este important ca această creştere să nu fie explozivă pentru a ne putea organiza şi supraveghea toţi pacienţii aşa cum trebuie.

Avem teste, kit-uri, avem grijă să mai procurăm kit-uri, astăzi am făcut comandă. Nu mai avem încă probe care să se afle în aşteptare la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Ieri au fost lucrate pentru toate judeţele Moldovei un număr de 150 de teste. Am intrat într-o rutină de management al acestor pacienţi, subliniez ceea ce este important, e să nu apară explozii de pacienţi infectaţi de la o zi la alta. Aceasta depinde de toţi cei care ne ascultaţi. Staţi vă rog în casă!

În momentul de fata folosim protocolul elaborat la nivelul Institutului Matei Balș avizat de Ministerul Sănătăţii. Avem medicamentele folosite la ora actuală, folosite cel mai mult. Medicamentaţia se dă în funcţie de forma clinică a fiecărui pacient, asimptomatica, uşoară, medie şi gravă. Ministerul Sănătăţii a făcut demersuri pentru a aduce şi medicamentaţie care a fost folosită în Asia. Dorim şi aşteptam vaccinul, însă nu avem un orizont de timp apropiat. Trebuie să îngrijim pacienţii şi să ne sprijinim pe înţelegerea dumnealor.”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Adauga un comentariu