Eveniment-Social

Start oficial al manifestarilor dedicate aniversarii a 155 ani de la fondarea Universitatii Cuza – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 30 oct. 2015
1

@ Ieri, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi a deschis sirul manifestarilor legate de împlinirea a 155 de ani de la fondare, printr-o ceremonie oficiala ce a avut loc în Aula Magna Mihai Eminescu @ La eveniment a fost prezent, ca invitat special, directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu – absolvent al institutiei de invatamant superior

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi marcheaza, in aceste zile, împlinirea a 155 de ani de la fondare. Totul a inceput cu o ceremonie oficiala ce a avut loc în Aula Magna Mihai Eminescu a institutiei. De asemenea, evenimentul a cuprins si conferinta prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rector al Universitatii din Bucuresti, intitulata „Sfârsitul umanioarelor? De ce mai avem înca nevoie de educatie umanista în universitati?”. Cu acelasi prilej, au fost acordate premii ce recunosc rezultatele exceptionale ale tinerilor cercetatori si a fost decernat titlul de „Cercetatorul Anului„. Totodata, o serie de foste cadre didactice de la Cuza au primit titlul de „Profesor Emeritus„.

Citeste si: Manifestari academice organizate saptamana aceasta la Muzeul UAIC

La festivitatea aniversara a participat si directorul Serviciului de Informatii Extrne, Mihai Razvan Ungureanu – absolvent al UAIC, respectiv Ligia Deca, consilier de stat pentru Educatie si Cercetare. „Avem onoarea, in aceste zile, sa fim martorii aniversarii a 155 ani de la fondarea Universitatii Cuza. Vorbim de o continua si fructuoasa existenta a universitatii noastre si tinem sa le multumim tuturor celor care au tinut sa participe la aceste manifestari. Dincolo de faptul ca vorbim de cea mai veche universitate moderna din Romania, astazi Cuza are si o deplina consacrare si este un reper si o emblema a traditiei si spiritualitatii moldovenesti.”, a transmis prof. univ. dr. Constantin Rusu, presedintele Senatului de la Universitatea Cuza.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

 Pe de alta parte, ceremonia dedicata Zilelor Universitatii face parte dintr-o serie de peste 50 de evenimente organizate în aceasta perioada – conferinte, workshopuri, expozitii si concursuri. De asemenea, ieri, în Sala Senatului, a avut loc si o festivitate ce a marcat finalizarea seriei „Monumenta linguae Dacoromanorum. Biblia 1688”, proiect filologic complex de editare a celor mai vechi traduceri românesti ale Bibliei.

Citeste si: Manifestari speciale la Universitatea Cuza Iasi. Iata ce s-a intamplat – FOTO

„Ceremoniile dedicate Zilelor Universitatii cuprind o serie de peste 50 de evenimente, organizate în aceasta perioada. Important de semnalat este finalizarea seriei Monumenta linguae Dacoromanorum. Biblia 1688 – MLD, proiect filologic complex de editare a celor mai vechi traduceri românesti ale Bibliei. Initiat, în anul 1986, în cadrul unui parteneriat între universitatea ieseana si cea din Freiburg, proiectul are meritul de a pune la dispozitia cercetatorilor trei texte ale Bibliei din aceeasi epoca, dintre care doua inedite, însotite de studii si comentarii lingvistico-filologice, de facsimile si de indici de cuvinte si forme”, au mai precizat oficialii de la UAIC.

Citeste si: Manifestari dedicate implinirii a 151 de ani de fondarea Universitatii „Cuza”

Adauga un comentariu