News Flash:

Start pentru admiterea in noul an universitar

14 Aprilie 2008
2002 Vizualizari | 1 Comentarii
Carmen Cretu prorector pentru studenti si absolventi in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza
• Pentru candidatii care opteaza pentru un loc la Universitatea Alexandru Ioan Cuza au mai ramas exact trei luni de zile, perioada in care isi pot depune dosarul de inscriere • In perioada 14 - 20 iulie se va face inscrierea candidatilor, iar in perioada 21 - 23 iulie se va proceda la selectia acestora si afisarea rezultatelor • Universitatea Alexandru Ioan Cuza scoate la concurs pentru acest an un total de 3.382 de locuri la buget si 8070 in regim de taxa, impartite pe cele 15 facultati si 39 de domenii de studii

Majoritatea institutiilor de invatamant superior din Iasi au inceput deja campanii de prezentare a ofertelor academice pentru anul universitar 2008 - 2009. Pentru candidatii care opteaza pentru un loc la Universitatea Alexandru Ioan Cuza au mai ramas exact trei luni de zile perioada in care isi pot depune dosarul de inscriere. Astfel, in perioada 14 - 20 iulie se va face inscrierea candidatilor, iar in perioada 21-23 iulie se va proceda la selectia acestora si afisarea rezultatelor. Sesiunea de admitere din toamna se va tine doar la facultatile la care vor mai ramane locuri libere. Inscrierea candidatilor se va desfasura in perioada 8 - 14 septembrie, iar selectia acestora si afisarea rezultatelor, in perioada 15 - 17 septembrie. In acest sens, la Universitatea Cuza s-a deschis sambata Salonul Ofertelor Academice. "Evenimentul aflat la cea de-a IX-a editie este organizat de Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament. Salonul s-a desfasurat in Sala Pasilor Pierduti si a urmarit sa promoveze programele de licenta ale Universitatii Cuza in randul elevilor. La Salonul Ofertelor Academice au participat toate cele 15 facultati din cadrul universitatii, cu informatii despre programele de studiu oferite si persoane special desemnate sa raspunda la toate intrebarile elevilor, precum si studenti care sa invioreze atmosfera. Vizitatorii au putut afla detalii despre numarul de locuri scoase la concurs pentru fiecare program de studiu, conditiile de admitere, dar si informatii despre viata de student la Cuza, posibilitatea de a trece de la taxa la buget, oferta de burse, inscrierea in asociatii studentesti sau oportunitatile de a studia in programe la universitati occidentale", a declarat Carmen Cretu, prorector pentru studenti si absolventi in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza.

Peste 11 mii de locuri

Universitatea Alexandru Ioan Cuza scoate la concurs pentru acest an un total de 3.382 de locuri la buget si 8.070 in regim de taxa, impartite pe cele 15 facultati si 39 de domenii de studii. Pentru popularizarea ofertei academice si in alte judete ale tarii, conducerea universitatii a organizat si o caravana destinata elevilor din ultimii ani de liceu. "Grupul nostru tinta este mult mai larg decat cel al elevilor de liceu si include si parintii sau profesorii acestora. Caravana va include prezentari ale tuturor facultatilor, materiale promotionale sau pliante. Microbuzele vor face un turneu in 27 de orase ale tarii, in Muntenia, Moldova, Transilvania si Dobrogea", a adaugat Carmen Cretu.

Doar o facultate la buget

Candidatii care vor fi admisi la doua facultati pe locurile de la buget nu pot urma decat una singura fara taxa. Un candidat declarat admis poate urma o singura specializare fara taxa, pentru durata normala de studii de 3 sau 4 ani. Astfel, candidatul admis la mai multe domenii sau specializari este obligat sa opteze doar pentru unul dintre acestea. In cazul in care un candidat este admis la o facultate fara taxa, acesta are sansa sa treaca pe locurile finantate de la buget. Astfel, dupa afisarea primei liste cu rezultate, pot aparea modificari din cauza retragerii unor candidati, astfel incat ultima medie poate cobori. Listele finale vor fi cele care vor reflecta situatia reala. De asemenea, in fiecare semestru, studentii pot trece de pe locurile cu taxa la cele de la fara taxa si invers, in functie de rezultatele obtinute la examene. In privinta duratei anilor de studii, aceasta este de trei ani, exceptie facand patru specializari. Acestea sunt Drept de la Facultatea de drept, Inginerie geologica de la Facultatea de geografie si geologie, Stiinte ingineresti aplicate de la Facultatea de fizica si Teologie ortodoxa pastorala de la Facultatea de teologie ortodoxa.

Ce se intampla dupa admitere


Imediat dupa ce au fost afisate listele cu persoanele admise, cele admise pe locurile de la buget au obligatia de a depune, conform calendarului stabilit de fiecare facultate, dosarul cu actele in original, trebuie sa semneze o declaratie pe propria raspundere si sa achite taxa de inmatriculare. Candidatii admisi pe locurile cu taxa au obligatia de a achita cel putin 30 la suta din taxa de scolarizare pentru semestrul intai al anului universitar 2008 - 2009 si de a semna declaratia pe propria raspundere, in care este prevazut termenul limita pentru predarea diplomei de bacalaureat in original, termen stabilit de fiecare facultate in parte. Dupa acest termen, candidatii care nu au depus dosarul cu actele in original, nu au semnat declaratia pe propria raspundere si nu au achitat taxele necesare vor fi respinsi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Anonim  | #33609
Ce frumoasa e Carmen Cretu!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013993 (s)