News Flash:

Start pentru proiectele de valorificare a patrimoniului cultural

20 Martie 2008
582 Vizualizari | 0 Comentarii
Zilele trecute a fost lansata cererea deschisa de proiecte pentru axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, a Programului Operational Regional, domeniul major de interventie 5.1 - Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea si modernizarea infrastructurilor conexe. Proiectele eligibile in cadrul acestui domeniu vizeaza restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural mondial si modernizarea infrastructurilor conexe, restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural national si modernizarea infrastructurii conexe, cu potential turistic important in vederea introducerii lor in circuitul turistic.

"Obiectivele acestui domeniu major de interventie sunt cresterea importantei turismului si culturii, ca factor care stimuleaza cresterea economica in regiuni, respectand principiile dezvoltarii durabile si ale protectiei mediului, extinderea sezonului turistic, precum si cresterea numarului de turisti, prin valorificarea potentialului turistic cultural local si regional pe piata turistica nationala si internationala", a precizat Gabriela Bobeanu, reprezentant al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est. Alocarea financiara indicativa pentru acest domeniu de interventie, la nivelul Regiunii de Nord-Est este de 38,42 milioane Euro, din care 32,65 milioane Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Rurala (FEDR). Beneficiarii eligibili sunt autoritatile administratiei publice locale, autoritatile administratiei publice centrale, organizatiile nonguvernamentale si unitatile de cult. Valoarea totala a unui proiect trebuie sa fie cuprinsa intre minim 1,7 milioane si maxim 85 milioane lei. Cererile de finantare pentru Regiunea Nord-Est pot fi depuse la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neamt pana la contractarea integrala a fondurilor alocate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015632 (s)